The State Administration Database

Ståle Harald Opedal og Inger Marie Stigen (red.). Nils Finstad, Trude Gjernes, Sissel Hovik, Terje Lie og Hilmar Rommetvedt (2005):

Statlig eierskap og foretaksorganisering i spesialisthelsetjenesten 2002-2005: en prosessevaluering : sluttrapport

Norsk institutt for by- og regionforskning NIBR

Please note: This page may contain data in Norwegian that is not translated to English.

Type of publication:

Rapport

Link to publication:

http://evalueringsportalen.no/evaluering/statlig-eierskap-og-foretaksorganisering-i-spesialisthelsetjenesten-2002-2005-en-prosessevaluering-sluttrapport./Statlig%20eierskap%20spes.helse.pdf/@@inline

Link to review:

http://evalueringsportalen.no/evaluering/statlig-eierskap-og-foretaksorganisering-i-spesialisthelsetjenesten-2002-2005-en-prosessevaluering-sluttrapport.

ISBN:

82-7071-539-5

Language of publication:

Norsk

Country of publication:

Norge

NSD-reference:

3084

This page was last updated:

22/5 2014

Affiliations related to this publication:

Summary:

Statlig eierskap og foretaksorganisering i spesialisthelsetjenesten 2002-2005, en prosessevaluering er en del av i alt tre evalueringer av sykehusreformen som samlet sett har til formål å beskrive og vurdere hvordan og i hvilket omfang sykehusreformens premisser og målsettinger er blitt realisert. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR), Rogalandsforskning (RF) og Nordlandsforskning (NF). Forskergruppen fikk i 1999 i oppdrag fra daværende Sosial- og helsedepartementet å evaluere innføringen av lovpålagt regionalt helsesamarbeid mellom fylkeskommunene. Dette prosjektet skulle gjennomføres i perioden 2000-2005. Vedtaket om sykehusreformen medførte imidlertid at det oppstartede evalueringsprosjektet måtte omdefineres, og tilpasses den statlige overtakelsen av sykehusene og foretaksorganiseringen i spesialisthelsetjenesten fra 1. 1. 2002. Hovedfokus har vært på de organisatoriske målsettingene med reformen. Fokuset er primært rettet mot de strukturelle endringene, politisk og administrativt, og i mindre grad på konsekvensene for fagprofesjonene og de medisinskfaglige miljøene i helseforetakene. Det er innholdet i og resultatene av, organisatoriske og styringsmessige tiltak som er hovedtemaet i rapporten. Evalueringen har fokusert på organisering og styringsrelasjoner mellom Stortinget, den sentrale helseforvaltningen, de regionale helseforetakene og de lokale helseforetakene.