FORVALTNINGSDATABASEN

Tofte, Jan (2008):

Statens vegvesen som attraktiv arbeidsplass for kvinnelige ledere

University of Stavanger

Publikasjonstype:

Hovud-/magister-/masteroppgåve

Fulltekst:

https://uis.brage.unit.no/uis-xmlui/bitstream/handle/11250/184402/Tofte%2c%20Jan.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Omtale:

https://uis.brage.unit.no/uis-xmlui/handle/11250/184402

Antall sider:

87

Publiseringsspråk:

Norsk

Land publikasjonen kommer fra:

Norge

NSD-referanse:

5226

Disse opplysningene er sist endret:

19/7 2024

Spesifikke virksomheter publikasjonen omhandler:

Sammendrag:

Formål:
Formålet med oppgaven har vært å finne ut hva som kan gjøre Statens vegvesen mer attraktiv som arbeidsplass for kvinnelige ledere. Oppgavens problemstilling er: Hvilke strukturelle og kulturelle forhold må anses som relevante for at kvinner skal la seg tiltrekke til lederstillinger i Statens vegvesen.
Teoretisk forankring:
Teoridelen tar på den ene siden for seg kvinnelitteratur for å bedre forstå kvinners valg og behov. På den annen side organisasjonsstruktur og organisasjonskultur for å belyse hvilke forhold som kan være aktuelle å endre, for at Statens vegvesen skal være en attraktiv arbeidsplass for kvinner i lederstillinger.
Metode:
Intervju er valgt som metode for å skaffe til veie datainformasjon om hvordan kvinnelige ledere opplever og ønsker seg strukturelle og kulturelle forhold i organisasjonen. Empirien er analysert og drøftet i forhold til den valgte teori. I tillegg sies det noe om utvalget og validiteten.
Resultater:
Funnene fra intervjuene blir presentert. Disse viser at det er flere forhold til at kvinnelige ledere lar seg tiltrekke eller blir værende i lederstillinger i statens vegvesen. Flere av forholdene har med god lederatferd å gjøre.
Drøfting:
Funnene blir analysert og sett i sammenheng med teoridelen. Deretter blir de drøftet i forhold til hva som kan gjøre Statens vegvesen mer attraktiv som arbeidsplass for kvinner i lederstillinger.
Konklusjon og anbefalinger til tiltak:
Funnene blir drøftet opp mot problemstillingene og det blir gitt en anbefaling til toppledelsen i forhold til å nå en målsetting på 40 % kvinneandel innen ledelse.