Henriksen, Camilla Bigset (2014):
Holdninger til "naving" : et kvalitativt studie av bedrifters hovedrekrutteringskanal for ufaglært arbeidskraft i Sandefjords regionen
Høgskolen i Buskerud og Vestfold
Please note: This page may contain data in Norwegian that is not translated to English.
Type of publication:
Hovud-/magister-/masteroppgåve
Link to publication:
Link to review:
https://openarchive.usn.no/usn-xmlui/handle/11250/223927
Number of pages:
102
Language of publication:
Norsk
Country of publication:
Norge
NSD-reference:
5942
This page was last updated:
22/8 2024
State units related to this publication:
Summary:
Tema for denne oppgaven bygger på et prosjekt mellom NAV Sandefjord og Høgskolen i Vestfold (heretter HIVE) Dette prosjektets innhold presenteres på side 14 i oppgaven.
Oppgaven er en kvalitativstudie av arbeidsgiveres oppfattelse og holdning til fenomenet ¨naving¨ i Sandefjords regionen. Målet er å kunne se hvilke effekter disse holdningene har for deres rekrutteringsprosess og samarbeidet med NAV i denne sammenheng. Hensikten med oppgaven er å kunne si noe spesifikt om arbeidsgiveres hoved rekrutteringsmetoder til stillinger uten spesielle krav til utdanning og hvorvidt NAV er en del av denne, eventuelt i hvilken grad. Samtidig ble ulike overraskende funn, som en høy bruk av vikarbyråer som rekrutteringskanal, med på å forme oppgavens gang og derfor også hva oppgaven kunne konkludere med.
Oppgaven kan derfor oppsummeres som en diskusjon av grunnlaget for negative holdninger til naving, både på bakgrunn av teoretiske poenger, den pågående velferdsdebatten i media og egeninnsamlet data. Samtidig søker oppgaven å si noe om hvilke konsekvenser begrepet har hatt for brukere av velferdsgodene og velferdsstatens legitimitet. I den sammenheng er de tiltakene NAV Sandefjord har satt inn de siste årene presentert og diskutert med basis i teori om velferdsstatens overlevbarhet og eksempler på mulige konsekvenser av disse med Sandefjord som eksempel. De poengene som kommer frem i denne sammenheng er med på å definere mulighetene for videre forskning på tema og mulige konsekvenser av de politiske endringer vi ser klare tendenser til i dag på velferdsstatens fremtid.