FORVALTNINGSDATABASEN

Boligkontor

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyinnskrevet

Navn: Boligkontor
Kort navn: Boligktr.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Overordnet: Boligdirektoratet
Lokalisering: 301 Oslo

Fra Arkivportalen.no:
S-3F-10424 - Byggekontrollkontoret/Boligkontoret S4/Bo
RA/S-3F-10424

Byggeplankontoret ble overført til Forsyningsdepartementet fra Innenriksdepartementet ved frigjøringen 1945 og fortsatte der under navn av Byggekontrollkontoret, fra 1946 med navnet
Boligkontoret. Saksområdet var følgende: arkitektoniske spørsmål vedrørende gjenreisningen, typetegninger, kontroll med byggearbeidene og statens distriktsarkitekter. Etter hvert kom andre saksområder til: retningslinjer for statens stønad til boligbygging, boligtyper og -standard samt støtteformer og behovsanalyser. Kontoret drev også med opplysningsvirksomhet for bedre byggeskikk og var Husbankens konsulent i arkitektoniske spørsmål.

Kontoret ble overført til Kommunaldepartementet 1950.

Periode: 1945-1950

01.01.1953* Består via innlemming

Innlemmede enheter:

Saksfelt pr. 1963:
Boligkontoret. Hit hører: Fastsette boligmessige, tekniske og økonomiske krav ved planleggingen av boliger som finansieres gjennom statens boligbanker. Utarbeide typetegninger for småhus med material- og prisberegniner og normer for den bygningstekniske utførelse. Utarbeide prisindeks for småhus. Undersøke nye byggematerialer i forbindelse med standardisering og rasjonalisering. Informasjon og opplysningsarbeid om boligreisning. Bedømmelse av tegninger til hus som skal finansieres av de statlige boligbanker. Faglig ledelse av distriktsarkitektenes arbeid. Planmessig, teknisk og økonomisk kontroll av offentlige bygg som støttes av kommunenes krigsskadefond.
Kilde: Norges statskalender, 1963

31.05.1965 Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.