FORVALTNINGSDATABASEN

Statsgjeldskontoret

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1939* Nyopprettelse

Navn: Statsgjeldskontoret
Kort navn: Statsgjeld
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Overordnet: Finansavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

Historikk
Statsgjeldskontoret S ble opprettet i oktober 1939. Kontoret overtok sakene som gjaldt statsgjelden fra Finanskontoret. Garantikontoret (1936-1939) ble samtidig nedlagt og alle arbeidsoppgavene ble overført til Statsgjeldskontoret. Det gjaldt fondet for nye industrielle tiltak og statsgarantier til nye arbeidstiltak. Dessuten fikk kontoret kontrollen med skatt på bankinnskudd.

Ved kgl.res. 23.4.1948 ble kontoret nedlagt og arbeidsoppgavene fordelt på nye organ. Den innenlandske statsgjelden ble overtatt av det nye Statsgjelds- og priskontoret, men alt i 1949 ført tilbake til Finanskontoret. Den utenlandske statsgjelden ble i 1948 overtatt av Handelsdepartementet, Kontoret for den utenlandske statsgjeld.

Kilde: Arkivportalen.no

01.08.1945* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

22.04.1948 Nedlagt via splittelse

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.