FORVALTNINGSDATABASEN

Etatsstyringsavdelingen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1989* Nyopprettelse

Navn: Administrasjonsseksjon
Kort navn: Adm. seksj.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Overordnet: Skattelovavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

01.01.1997* Navneendring

Navn: Administrasjons- og etatsstyringsseksjonen (AES)
Kort navn: AES

01.01.1997* Endring av overordnet

(Enheten får ny overordnet fordi den forrige overordnede ble nedlagt på samme tidspunkt.)

01.01.2001* Navneendring

Navn: Seksjon for administrasjon og etatsstyring (AES)
Kort navn: AES

01.01.2012* Navneendring

Navn: Etatsstyringsseksjonen
Kort navn: ESS

Oppgaver:
Etatstyringsseksjonen har ansvar for Finansdepartementets styring av skatteetaten, toll- og avgiftsetaten og Statens innkrevingssentral. Seksjonens oppgaver omfatter arbeid med statsbudsjettet, utforming av styringsdokumenter og resultatoppfølging overfor disse etatene. I tillegg følger seksjonen opp større utviklings- og IT-prosjekter i etatene. Seksjonen har en sentral rolle i styringsdialogen mellom etat og departement, og har tett kontakt med etatene.
Kilde: Regjeringen.no

01.01.2018* Navneendring

Navn: Etatsstyringsenheten
Kort navn: ES

01.01.2018* Vertikal flytting (omdannelse)

(Enheten har endret tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Finansdepartementet

Etatsstyringsenheten (ES) samordner styringen og oppfølgingen av departementets underliggende etater – Skatteetaten, Tolletaten, Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Statistisk sentralbyrå (SSB) og Finanstilsynet (FT).
Kilde: regjeringen.no, januar 2018

01.01.2024* Navneendring

Navn: Etatsstyringsavdelingen
Kort navn: ES

Saksfelt:
Etatsstyringsavdelingen (ES) samordner styringen og oppfølgingen av departementets underliggende etater – Skatteetaten, Tolletaten, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), Statistisk sentralbyrå (SSB) og Finanstilsynet (FT).
Etatsstyringsavdelingen har ansvaret for regelverk og rutiner som er felles for etatene, etatenes ressursbruk og arbeidet med effektivisering, herunder bruk av IKT. Viktige oppgaver i den forbindelse er blant annet å være finansrådens sekretariat i arbeidet med etatsbudsjettene, tildelingsbrevene og de faste styringsmøtene med underliggende virksomheter. Avdelingen har også ansvaret for oppfølgingen av deler av økonomireglementet og etatsstyring som fag. ES skal sørge for enhetlige og smidige prosesser mellom departementet og etatene, og ivareta en sekretariatsrolle overfor de andre fagavdelingene. I sekretariatsrollen ligger både saksbehandling, bistand, ansvar for å gi råd til og utfordre de andre fagavdelingene blant annet i arbeidet med strategiutvikling, fastsettelse av styringsparametre og drøfting og avveiinger mellom ulike mål.
Kilde: regjeringen.no, januar 2024

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

Vis alle endringer av overordnet.