FORVALTNINGSDATABASEN

Pris- og rasjoneringsinspeksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1951* Nyopprettelse

Navn: Pris- og rasjoneringsinspeksjonen
Kort navn: Pris- og rasjoneringsinspeksjonen
Tilknytningsform: Etat
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Etat
Lokalisering: -1

Statens pris- og rasjoneringsinspeksjon var organisert med egne distriktskontorer under ledelse av en distriktinspektør underlagt en sjefsinspektør i Oslo. Pris- og rasjoneringsinspeksjonen ble overlatt ledelsen av den kontrollmessige siden av de kommunale kontrollnemndenes arbeid, mens Prisdirektoratets distriktskontorer styrte kontrollnemndenes reguleringsarbeid.

Den distriktvise organiseringen fulgte med få unntak stort sett fylkesinndelingen. Statens pris- og rasjoneringsinspeksjon hadde egne distriktskontorer for Oslo fylke og Østfold og Akershus fylker.

Kilde: Lokalhistoriewiki.no
(lokalhistoriewiki.no/wiki/Statens_pristilsyn)

01.01.1956* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

Pris- og rasjoneringsinspeksjon blir overført fra Justisdepartementet til Lønns- og prisdepartementet I 1955/56. I 1958 går enheten inn I Prisdirektoratet (1168)

31.12.1957* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.