FORVALTNINGSDATABASEN

Samlivs- og likestillingsavdelingen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1991* Ny via splittelse

Navn: Familie- og barnevernavdeling
Kort navn: FB.avd.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

01.01.1994* Navneendring

Navn: Familie- og barnehageavdelingen
Kort navn: Fam/barnehageavd.

01.01.2001* Navneendring

Navn: Familie-, barnehage- og likestillingsavdelingen
Kort navn: Familie-, barnehage- og likestillingsavdelingen

01.01.2005* Navneendring

Navn: Familie- og likestillingsavdelingen (FLA)
Kort navn: Familie- og likestillingsavdelingen

01.01.2007* Navneendring

Navn: Samlivs- og likestillingsavdelingen
Kort navn: Samlivs- og likestillingsavdelingen

Oppgaver (pr. 2007): Avdelingen har ansvar for samordning av den statlige samlivs-, familie- og likestillingspolitikken og lovgivningen på området. Dette omfatter overføringsordninger til barnefamiliene, lovgivning om og tiltak rettet mot samliv og foreldreskap, og likestilling mellom kjønnene, herunder også fokus på mannsrollen. Avdelingen arbeider tverrdepartementalt med tiltak mot vold i nære relasjoner, herunder arbeid mot tvangsgifte og kjønnslemlestelse og annen æresrelatert vold. Avdelingen forvalter videre finansieringsordninger for krisesentre og incestsentre samt politikk for å styrke homofiles og lesbiskes levekår. Avdelingen utvikler kunnskapsbasert kjernekompetanse for integrering av kjønns- og likestillingsperspektivet i statsbudsjettet, en kunnskap som samtlige avdelinger i departementet er pålagt å bruke i sine ansvarsporteføljer og som alle departementer er pålagt å bruke.
Avdelingen deltar i internasjonalt arbeid på det likestillingspolitiske, familiepolitiske og familierettslige området i fora som Nordisk Ministerråd og Europarådet, OECD, FN og Haagkonferansen for internasjonal privatrett.

28.02.2014* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.