FORVALTNINGSDATABASEN

Skolekontoret

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyopprettelse

Navn: Skolekontoret
Kort navn: Skolektrt.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Overordnet: Landbruksdirektoratet
Lokalisering: 301 Oslo

Historikk

Skolekontoret Ls 1948-1959 fikk i hovedsak sitt saksområde fra Landbrukskontoret. Det var Norges landbrukshøgskole, Statens småbrukslærerskole, fagskolene og kursvirksomhet. Fra Heimeyrkekontoret fikk det saker vedrørende husflid. Det siste saksområdet ble tilbakeført til Kirke- og undervisningsdepartementet i 1955.

I 1951 ble Landbrukskontoret delt i tre kontorer. Denne delingen er i hovedsak en formalisering av en etablert situasjon.

I 1959 kom det en omorganisering av disse kontorene (Landbruksktr./-dir., Skolektr., Landbruksktr. fagsaker,Landbruksktr. jur. ktr. I og II, Meieriktr.). De eksisterende kontorene ble nedlagt og fire nye kontorer opprettet i stedet: 1. 2. 3. og 4. landbrukskontor.

Saksområdene ble også fordelt på en annen måte enn tidligere. Til dels fikk de nye kontorene også saksområder fra helt andre kontorer som f.eks. Hagebrukskontoret.

Kilde. Arkivportalen.no

31.12.1959* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.