FORVALTNINGSDATABASEN

Skogskolen i Evenstad

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1912* Nyopprettelse

Navn: Skogskolen i Evenstad
Kort navn: Skogskolen i Evenstad
Tilknytningsform: Fylkeskommune
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Tilhører gruppe : Skogskoler
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 430 Stor-Elvdal

Statens skogskole, Evenstad ble opprettet i 1912. Det har vært tilbud om skogutdanninger av ulik lengde gjennom årene. Den 2-årige skogteknikerutdanningen startet i 1962, og 2-årig utmarksteknikerutdanning kom i 1983. Disse 2-årige utdanningene kunne bygges på med 1-årige utdanninger fra det andre fagfeltet (1-årig utmarksteknikerutdanning fra 1970). Statens skogskole var lagt inn under Landbruksdepartementet. Skolen tok årlig opp 24 elever med opptak til skogbruk og utmark annethvert år.

-----------------------------

Statens skogskole var en skole som tok sikte på å utdanne skogteknikere for å rekruttere funksjonærer til det offentlege og det private skogbruket.

Staten hadde skogskoler i Kongsberg, Bygland, Evenstad, Steinkjer og Osen. Oppland fylke hadde skogskole i Brandbu. Skolene kombinerte praktisk og teoretisk undervisning. Da Norges Landbrukshøgskole ble etablert på Ås, ble det bestemt at skogskolene dessutan skulle være forskoler for skogutdanninga ved landbrukshøgskolen. Siden ble skogskolen på Kongsberg spesialisert som forkurs til landbrukshøgskolen. Dette forkurset ble nedlagt i 2000. På slutten av 1980-tallet ble de andre skogskolene integrerte i distriktshøgskolene. Skolene ble likevel opprettholdt som egne undervisningssteder, men rundt år 2000 ble skogutdanninga nedlagt på de fleste av de gamle skogskolene.

Senere har Høgskolen i Hedmark tilbudt høyskoleutdanning i skog- og utmarksfag på Evenstad.

Staten hadde også praktiske skogskoler, statens yrkesskole for skogbruk, på Sønsterud og Saggrenda ved Kongsberg. Disse skolene er overtatt av fylkeskommunene.

Kilde: Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Statens_skogskole)

01.01.1941* Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå

Overtatt av staten i 1941

31.12.1988* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

I Stortingets Innst. nr. 124 (1986-87) om høgre utdanning ble det bl a foreslått å oppgradere landbrukets fagskoler til høgskoler. I forbindelse med den videre behandling av saken ble det vedtatt også å oppgradere Statens skogskoler på Steinkjer, Brandbu og Evenstad til høgskolestatus. Fra 01.01.89 ble Statens skogskole, Evenstad en del av Hedmark distriktshøgskole.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.