FORVALTNINGSDATABASEN

Juridisk kontor

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyinnskrevet

Navn: Handelskontoret
Kort navn: Handelsktr.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kontor
Lokalisering: 301 Oslo

Saksfelt pr. 1963:

Handelskontoret. Hit hører: Lovgivningen om handelsnæring, markeder, børser, handelskamre, loven om handelsregistre, firma og prokura, regnskapslovgivningen, loven om statsautoriserte revisorer, visse avgjørelser i henhold til avbetalingsloven og aksjeloven, lovgivningen om mål og vekt, justervesenet, utstillinger og varemesser, departementets fellessaker.

Kilde: Norges statskalender, 1963

05.12.1947 Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Handelsavdelingen

Handelskontoret overføres fra Den alminnelige avdeling under Departementet for handel, sjøfart, industri og håndverk til Handelsavdelingen i det nye Handelsdepartementet. Dette departementet opprettes fra 6.12. 1947 ved kgl.res. av 5.12. 1947.

01.01.1972* Består via utskilling

Utskilte enheter fra denne enheten:

01.01.1979* Navneendring

Navn: Juridisk kontor
Kort navn: Jur.ktr.

Saksfelt:
Lovgivning om handelsnæring, herunder forskrifter om avdragssalg, børser, handelskamre. Loven om handelsregistre, firma og prokura, regnskapsloven, loven om revisjon og revisorer, unntatt revisorutdanningen. Visse avgjørelser i henhold til aksjeloven, lovgivningen om mål og vekt, justervesenet, utstillinger og varemesser.

Kilde: Norges statskalender

31.12.1987* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Nedlagt som del av større omorganisering; innlemmingen av DHS i UD

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.