FORVALTNINGSDATABASEN

Industriavdelingen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1946 Nyopprettelse

Navn: Industridirektoratet
Kort navn: Industridir.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

Det tidligere Industrikontoret i Handels- og industridepartementet var blitt Industridirektorat fra 1.1.1946. Direktoratet hadde da 4 kontor: to tekniske, et stattistisk og et juridisk kontor. Industridirektoratet fikk i 1947 to nye tekniske kontorer hadde i alt seks kontor:
1. Det juridiske kontor
2. Kontor for verkstedsindustri
3. Kontor for kjemisk industri
4. Kontor for tekstil- og bekledningsindustri
5. Kontor for treforedlingsindustri
6. Statistikk- og opplysningskontoret

Det tidligere Industrikontoret i Handels- og industridepartementet hadde også behandlet håndverks- og bergverkssakene. Fra 1.5.1946 delte to kontor, Håndverkskontoret (senere Håndverks- og administrasjonskontoret) og Bergverkskontoret, disse fagområdene. Etter opprettelsen av Industridepartementet utgjorde disse to kontorene sammen med Fangstkontoret Den alminnelige avdeling.

01.01.1958* Navneendring

Navn: Industriavdelingen
Kort navn: Industriavd.

Industridirektoratet endres til Industriavdelingen. Avdelingen organiseres i 5 kontor + sekretariat. Strukturen er som før med unntak av at Statistikk-kontoret overføres til den nye Avdeling for generell utredning og planlegging (tidl. Kontoret for generelle økonomiske og industrielle saker) samt at Kontoret for nye industrielle tiltak og produktivitet endrer navn til Tiltakskontoret.

31.12.1987* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.