FORVALTNINGSDATABASEN

Statens skole for kostholdøkonomer

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1956* Nyopprettelse

Navn: Statens kjøkkensjefskole, Oslo
Kort navn: Statens kjøkkensjefskole
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 09 Utdanning
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Historikk
Skolen ble etablert etter et initiativ fra et utvalg nedsatt av Sosialdepartementet høsten 1949. Utvalget pekte på behovet for å få utdannet kjøkkensjefer til storhusholdninger som sykehus, Forsvaret, skoleinternat og lignende. Statens kjøkkensjefskole startet opp sin undervisning i 1956. Skolen var de første åra lagt under Sosialdepartementet/Helsedirektoratet. Fra 1962 ble skolen overført til Kirke- og undervisningsdepartementet.

Skolen var opprinnelig 2-årig med 6 måneders teoriundervisning og 1 ½ års praktikantopplæring. Fra høsten 1965 ble undervisningsplanen endret slik at det først ble gitt ½ års teoriundervisning, deretter skulle elevene ha 1 år praksis og kurset ble avsluttet med ½ års teoriundervisning. I 1980 ble det utarbeidet en plan for å gjøre om utdanningen til en rein teoretisk utdanning. Planen ble godkjent i 1983 og baserte seg på at de som ble tatt opp hadde fagbrev som kokk samt praksis fra storhusholdning.

Skolen endret i 1976 navn til Staten skole for kostholdøkonomer. De som var utdannet ved skolen fikk adgang til å kalle seg kostholdøkonomer. Fra 1.1.1985 ble skolen slått sammen med Statens skole for husøkonomer (se denne) og Stabekk husstellærerhøgskole (se denne) til en ny høgskoleenhet; Stabekk høgskole.

Kilde: Arkivportalen.no

01.01.1962* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)

01.01.1976* Navneendring

Navn: Statens skole for kostholdøkonomer
Kort navn: Statens skole for kostholdøkonomer

Skolen endret i 1976 navn til Statens skole for kostholdøkonomer.

31.12.1984 Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.