FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for EØS og handelsforenkling (EH)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2004* Ny via splittelse

Navn: Seksjon for offentlig sektor og handelsforenkling (OH)
Kort navn: OH
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Seksjonen har ansvar for generelle spørsmål knyttet til Europa og koordinering av EU-EØS-saker og gjennomføring av EUs indre marked. Dette omfatter spesielt fokus på fri flyt av varer og tjenester.
For å sikre næringslivet full adgang til det indre marked, arbeider seksjonen med handelsforenkling innenfor rammen av EØS-avtalen. Dette innebærer nedbygging av tekniske handelshindringer ved bl.a. å administrere notifikasjonsprosedyrer i forbindelse med regelutvikling nasjonalt og i EØS-området ellers, legge til rette for standardisering, samsvarsvurdering, gjensidig godkjenning, sertifisering og akkreditering. For å legge til rette for andel med land utenfor EØS-området, fremforhandler seksjonen avtaler om
gjensidig godkjenning av samsvarsvurderinger. Seksjonen koordinerer norsk oppfølging av Europakommisjonens forslag til direktiv om tjenester i det indre marked. (http://www.odin.dep.no/nhd/norsk/samarbeid/europeisk/p30006602/024071-130007/dok-bn.html)

Seksjonen er koordineringssenter for Solvit – et internett-basert nettverk med felles rutiner for hvordan en stat kan ta opp problemer som bedrifter eller enkeltpersoner møter i det indre marked. (http://www.odin.dep.no/nhd/norsk/samarbeid/europeisk/024021-200005/dok-bn.html)

Seksjonen har et nært samarbeid med Euro Info Centre EIC Øst. (http://www.eic.no/)

Kilde: NHDs nettsider på ODIN

01.01.2005* Navneendring

Navn: Seksjon for EØS og handelsforenkling (EH)
Kort navn: Seksjon for EØS og handelsforenkling (EH)

Hovedarbeidsområde: Seksjon for EØS og handelsforenkling (EH):
Seksjonen har ansvar for generelle spørsmål knyttet til Europa og koordinering av EU-EØS-saker og gjennomføring av EUs indre marked. Dette omfatter spesielt fokus på fri flyt av varer og tjenester.
For å sikre næringslivet full adgang til det indre marked, arbeider seksjonen med handelsforenkling innenfor rammen av EØS-avtalen. Dette innebærer nedbygging av tekniske handelshindringer ved bl.a. å administrere notifikasjonsprosedyrer i forbindelse med regelutvikling nasjonalt og i EØS-området ellers, legge til rette for standardisering, samsvarsvurdering, gjensidig godkjenning, sertifisering og akkreditering. For å legge til rette for handel med land utenfor EØS-området, fremforhandler seksjonen avtaler om gjensidig godkjenning av samsvarsvurderinger. Seksjonen koordinerer norsk oppfølging av Europakommisjonens forslag til direktiv om tjenester i det indre marked.
Seksjonen er koordineringssenter for Solvit – et internett-basert nettverk med felles rutiner for hvordan en stat kan ta opp problemer som bedrifter eller enkeltpersoner møter i det indre marked.
Seksjonen har et nært samarbeid med Euro Info Centre EIC Øst.

Kilde: www.regjeringen.no, NHD

31.12.2013* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.