FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for bransjer og miljø

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005* Nyopprettelse

Navn: Seksjon for bransjer og næringspolitikk
Kort navn: Seksjon for bransjer og næringspolitikk
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Seksjon for bransjer og næringspolitikk har som hovedoppgave å vedlikeholde og videreutvikle den eksisterende bransjekunnskapen og kontaktnettverket med næringslivet. Innenfor avdelingens ansvarsområde har seksjonen bransjeansvar for de fleste bransjene, blant annet teknologiindustriene, prosessindustrien, energi og energirelatert industri herunder oljeindustri og kraftkrevende industri, næringsmiddelindustri, bygge- og anleggsvirksomhet, kulturnæringer, diverse tjenestenæringer herunder transport og reiseliv. Videre har seksjonen ansvaret for miljøsaker og konsekvensutredninger av større næringstiltak.

Seksjonen har ansvaret for problemstillinger knyttet til konkurranseutsatt industri og følger utviklingen innenfor øvrige viktige næringer. Seksjonen har også som oppgave å føre avdelingens arbeid med det faglige grunnlaget for næringspolitikken over i praktisk næringspolitikk rettet mot enkeltbransjer.
Kilde: NHDs nettsider på ODIN

01.10.2008 Navneendring

Navn: Seksjon for bransjer og miljø
Kort navn: Seksjon for bransjer og miljø

Arbeidsoppgaver:
Seksjon for bransjer og miljø har som oppgave å vedlikeholde og videreutvikle den eksisterende bransjekunnskapen og kontaktnettverket med næringslivet. Innenfor avdelingens ansvarsområde har seksjonen bransjeansvar for de fleste bransjene. Blant disse er teknologiindustrien, prosessindustrien, energi og energirelatert industri, herunder oljeindustri og kraftkrevende industri, bergverksindustri, næringsmiddelindustri, bygge- og anleggsvirksomhet, diverse tjenestenæringer slik som transport, varehandel, personlig tjenesteyting, samt fiskeri- og landbruksnæringene.

Seksjonen arbeider med problemstillinger knyttet til konkurranseutsatt industri og følger utviklingen i øvrige viktige næringer. Seksjonen har også som oppgave å føre avdelingens arbeid med det faglige grunnlaget for næringspolitikken over i praktisk næringspolitikk rettet mot enkeltbransjer.

Ansvar for problemstillinger knyttet til klima og miljø ligger også innenfor seksjonens ansvarsområde. Seksjonen følger de internasjonale klimaforhandlingene og sentrale nasjonale prosesser på klima- og miljøområdet ut fra et verdiskapingsperspektiv. Videre arbeider seksjonen med vurdering av konsekvenser av klima- og miljøtiltak for norsk næringsliv.

Seksjonen har ansvaret for forvaltningen av Norges geologiske undersøkelse (NGU). NGUs hovedoppgave er å produsere og distribuere kunnskap om Norges berggrunn, løsmasser, grunnvann og mineralressurser, samt forestå forskning og rådgivning i tilknytning til disse områdene.
Ny organisering av Nærings- og handelsdepartementet, se kilde: (http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/nyheter/2008/ny-organisering-av-narings--og-handelsde.html?id=528527#) Nyhet publisert 1.10.2008, NHD

31.12.2013* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.