FORVALTNINGSDATABASEN

Det norske inskudds- og trekkontor

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyinnskrevet

Navn: Det norske inskudds- og trekkontor
Kort navn: N.i.t.
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Historikk
Det Norske Innskudds- og Trekkontor i Oslo ble opprettet ved kgl.res. 25. mai 1945. Kontorets ansvarsområde skulle være å forestå oppgjør av de midler som ble forvaltet av innskuddskontorene i London og New York, og, etter nærmere bestemmelse fra departementet, fortsette disse kontorenes virksomhet. Nærmere om innskudds- og trekkordningen for sjøfolk under krigen.

Innskudds- og trekkontorene i London og New York skulle inntil videre fortsette som avdelingskontorer under Oslo-kontoret. Resolusjonene av 3 juli 1940, 30. august 1940 og 5. juni 1942 ble dermed opphevet. De to kontorene i utlandet ble nedlagt i løpet av 1946. Innskudds- og trekkontoret ble underlagt 1. sjømannskontor i Sjøfartsavdelingen i Departementet for handel, sjøfart, industri og håndverk og ble avviklet under dette kontoret og nedlagt i 1949. Skatteavdelingen ble da overført til Sentraltrekkontoret for sjømenn.

Kilde: Arkivportalen
https://www.arkivportalen.no/contributor/no-a1450-01000001400442?ins=RA

31.12.1948* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.