FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for regelverk (RE)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2007* Ny via splittelse

Navn: Seksjon for regelverk (RE)
Kort navn: Seksjon for regelverk (RE)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Hovedarbeidsområde: Seksjon for regelverk (RE):
Seksjonen arbeider med tilrettelegging av rettslige rammevilkår for næringslivet. Gjennom lov- og forskriftsarbeider og håndheving av eget regelverk samt gjennom påvirkning av andre departementers regelproduksjon, arbeider vi for enkle regelverk som er best mulig tilpasset bedriftenes behov, samtidig som formålet med reguleringene oppnås.
Seksjonen forvalter regelverk innenfor et bredt spekter. Sentrale lovområder er bergverkslovgivningen (minerallov), herunder bergverksordningen for Svalbard, foretaks- og firmalovgivningen, serveringsloven, brukthandelloven, mesterbrevordningen og eHandelsloven. Vi har også ansvar for enkeltbestemmelser i selskapslovgivningen. Seksjonen behandler ekspropriasjonssaker samt klagesaker etter offentlighetsloven og forvaltning av statens gruveeiendommer. Seksjonen har etatsansvar for Bergvesenet med Bergmesteren for Svalbard.

Kilde: www.regjeringen.no, NHD

30.09.2008 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.