FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for forenkling av næringsreguleringer

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008 Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for næringsvirkninger av offentlig regulering
Kort navn: Seksjon for næringsvirkninger av offentlig regulering
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Arbeidsoppgaver:
Seksjonen arbeider for å legge til rette for et ukomplisert, lite kostnadskrevende regelverk og gode offentlige tjenester for næringslivet. Forenklingsarbeidet er en del av arbeidet med å legge til rette for økt verdiskaping i bedriftene og styrket norsk økonomi.

Seksjonen har ansvaret for prosjektet Kartlegging og forenkling 2006-2009. En full kartlegging av hvor mye tid bedriftene bruker på å oppfylle myndighetenes krav om informasjon dannet grunnlaget for en handlingsplan for å redusere næringslivets administrative kostnader.

Som en integrert del av forenklingsarbeidet inngår tilrettelegging for elektronisk kommunikasjon. Seksjonen har regelverksansvar for elektronisk signatur, som er en viktig komponent for tilrettelegging av elektronisk kommunikasjon både nasjonalt og internasjonalt. Elektroniske tjenester fra det offentlige til næringslivet er et prioritert arbeidsområde, med Altinn som viktigste verktøy.

Kompetansesenteret Orakel arbeider for å sikre bedre kvalitet på utredninger av konsekvenser for næringslivet, og bistår blant annet departementer og etater med konsekvensutredninger av forslag til reformer og regelverk.

Seksjonen har etatsstyringsansvar for Brønnøysundregistrene, hvor Oppgaveregisteret og Enhetsregisteret er viktige verktøy i forenklingsarbeidet. Seksjonen har også etatsstyringsansvar for Justervesenet.

Ny organisering av Nærings- og handelsdepartementet, se kilde: (http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/nyheter/2008/ny-organisering-av-narings--og-handelsde.html?id=528527#) Nyhet publisert 1.10.2008, NHD

23.03.2012* Navneendring

Navn: Seksjon for forenkling av næringsreguleringer
Kort navn: Seksjon for forenkling av næringsreguleringer

Seksjonen oppgis på regjeringen.no (NHD) med identiske arbeidsoppgaver som ved etableringen i 2008

31.12.2013* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.