FORVALTNINGSDATABASEN

Forhandlingsseksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

06.01.2003* Ny via omorganisering

Navn: Forhandlings- og inntektspolitisk stab (FIST)
Kort navn: FIST
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Stabsorgan
Lokalisering: 301 Oslo

Etableres i forbindelse med omorganiseringen av departementet fra 6.1.2003. Formålet med omorganiseringen var å styrke departementet som et service- og moderniseringsdepartement. Statbsenhet under departementsråden.Oppgaver: Generell inntekts- og tariffpolitikk. Kontaktledd mellom myndighetene og arbeidslivets organisasjoner. Oppgaver i forbindelse med inntekts- og lønnsoppgjør. Ansvaret for Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene. Forhandlinger for jordbruk, fisk, grupper i helsesektoren og trygdeoppgjøret. Overvåking og analyser av inntekts- og lønns- og prisutvikling (konsumpriser). Sentral statlig arbeidsgiver og part i sentrale forhandlinger om lønns- og arbeidsvilkår i det statlige tariffområdet. Hovedavtalen og sentrale særavtaler i staten. Forhandlingsbestemmelser, fellesbestemmelser, lokal lønnspolitikk og overordnet pensjonspolitikk Kilde: Statskalenderen 2003 - 4. Kvartal; nettutgaven

01.10.2004* Navneendring

Navn: Forhandlingsstaben
Kort navn: Forhandlingsstaben

01.10.2004 Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling

Forhandlingsstaben har løpende kontakt med hovedsammenslutningene i staten vedrørende avtaleverket om lønns- og arbeidsvilkår for det statlige tariffområdet og leder forhandlingene der staten er part. Forhandlingsstaben ivaretar ansvaret for å tolke, avklare virkeområde og rekkevidde for sentralt inngåtte avtaler om lønns- og arbeidsvilkår.

Staben skal bidra til at statlige arbeidsgivere har tilstrekkelige virkemidler til å kunne rekruttere, utvikle og beholde kvalifiserte og motiverte medarbeidere.

Forhandlingsstaben har systemansvar for statens arbeidsgiverpolitikk og er rådgiver for politisk ledelse på disse områdene.

Avtaler: Hovedtariffavtalen i staten, Hovedavtalen, Sentrale særavtaler (Reiseregulativet, Flytteregulativet m.fl.)
Kilde: Moderniseringsdepartementets nettsider (ODIN)

01.01.2006* Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon

Statens personaldirektør er leder for Forhandlingsstaben.Forhandlingsstaben organiseres inn under Arbeidsgiverpolitisk avdeling.
Forhandlingsstaben ivaretar følgende hovedoppgaver:

Har løpende kontakt med hovedsammenslutningene i staten om avtaleverket for det statlige tariffområdet.
Leder forhandlingene der staten er part. Ivaretar ansvaret for å avklare virkeområdet og rekkevidde for inngåtte avtaler
Er rådgiver for politisk ledelse

Kilde:www.regjeringen.no

01.01.2011* Navneendring

Navn: Forhandlingsseksjonen
Kort navn: APA-F

31.12.2016* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Seksjonen går ut fra oversiktene på depkatalog.no og regjeringen.no. Saksfeltet omtales nå slik på nettsidene til regjeringen.no:

Avdelingens ansvarsområder:
Forhandlinger
Avdelingen representerer staten, som sentral statlig arbeidsgiverpart, i sentrale forhandlinger om generelle lønns- og arbeidsvilkår i det statlige tariffområdet. Avdelingen forvalter Hovedtariffavtalen, hovedavtalen og øvrige sentrale særavtaler i staten. Vi har også ansvaret for lederlønn, dommerlønn og statens lønnsstatistikk.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.