FORVALTNINGSDATABASEN

Økonomisk analyseenhet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

06.01.2003* Ny via omorganisering

Navn: Økonomisk analyseenhet
Kort navn: Økonomisk analyseenhet
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Stabsorgan
Lokalisering: 301 Oslo

Etableres i forbindelse med omorganiseringen av departementet fra 6.1.2003. Formålet med omorganiseringen var å styrke departementet som et service- og moderniseringsdepartement. Statbsenhet under departementsråden.


Oppgaver:
Enheten skal arbeide med samfunnsøkonomiske analyser og ha kompetanse innen generell mikroøkonomisk analyse, med kostnadsberegninger, nytte-/kostnadsanalyser og kostnadseffektivitetsananlyser. Enheten vil i noen tilfeller selv planlegge og gjennomføre analysearbeider, andre ganger inngå samarbeid med fagpersoner i andre avdelinger eller andre departementer, eventuelt også bestille analyser fra eksterne forsknings- eller utredningsmiljøer.

Kilde: Statskalenderen 2003 - 4. Kvartal; nettutgaven

01.10.2004 Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling

Økonomisk analyseenhet er sekretariat for Regjeringsutvalget for modernisering og forenkling i offentlig sektor. Dette innebærer oppfølging og koordinering av Regjeringens moderniseringsarbeid på et overordnet nivå. Enheten skal ha en pådriverrolle i tverrgående moderniseringsprosjekter i departementsfellesskapet. Enheten bistår også avdelingene og departementets ledelse med samfunnsøkonomiske analyser i forbindelse med saksgangen internt i departementsfellesskapet og i forbindelse med konkrete prosjekter.

31.12.2007 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Den nye "Avdeling for forvaltningsutvikling" overtar arbeidsoppgavene

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.