FORVALTNINGSDATABASEN

Budsjett- og etatsstyringsseksjonen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2009* Ny via sammenslåing

Navn: Etatstyringsansvar- og strategienheten
Kort navn: Etatstyringsansvar- og strategienheten
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Arbeidsoppgaver:
Enheten har ansvaret for arbeidet med budsjett, etatsstyring og intern administrasjon. Arbeid i forhold til statlige mottak for asylsøkere og flyktninger ligger også til denne enheten. ESE har også ansvar for koordinering av politikkutvikling, arbeid med forskning, utvikling, statistikk og analyse, og samordner avdelingens strategi- og planarbeid.

01.01.2011* Navneendring

Navn: Etatsstyrings- og administrasjonsenheten
Kort navn: Etatsstyrings- og administrasjonsenheten

Enheten har hovedansvaret for etatsstyring av Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda, samt har ansvar for faglig innhold i mottak. Enheten har ansvar for oppfølgingen av IKT-investeringer og organisasjonsutviklingsprosjekter i utlendingsforvaltningen og internadministrasjon.
Kilde: Statskalenderen 2011

01.01.2014* Består via omorganisering

Ansvarsfelt (kilde: regjeringen.no):
Budsjett- og etatsstyringsseksjonen (BES)
Etatsstyring
Enheten har ansvar for koordinering av avdelingens arbeid med etatsstyring av UDI og UNE, herunder utarbeiding av tildelingsbrev, planlegging og gjennomføring av etatsstyringsmøter og oppfølging av faste rapporteringer fra virksomhetene. Etatsstyringsgruppa i INN er forankret i enheten.
Økonomistyring
Enheten har ansvar for økonomistyringen av underliggende virksomheter, herunder spørsmål i tilknytning til løpende budsjett og regnskap, økonomikontroll og oppfølging av tilskuddsforvaltning. Enheten bistår også med kunnskap om regelverk og prosesser for offentlige anskaffelser.
Budsjett
Enheten har ansvaret for arbeidet med utarbeidelse av forslag til statsbudsjett (herunder koordinering av skriving av Prop 1 S) og revideringer av budsjettet gjennom året, statsregnskap og riksrevisjonssaker, vurdering av økonomiske og administrative konsekvenser i utredningssaker, avdelingens bidrag i beregningsgruppa for utlendingsforvaltningen.
Statistikk/prognoser
Enheten har et samordnings- og mottaks-/bestillingsansvar på statistikkfeltet, utarbeiding av faste rapporter for nøkkeltall, utvikling av statistikkfeltet og håndtering av prognoser for videre utvikling i sentrale størrelser på utlendingsfeltet.

01.01.2014* Navneendring

Navn: Budsjett- og etatsstyringsseksjonen
Kort navn: BES

31.12.2018* Nedlagt via sammenslåing

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.