FORVALTNINGSDATABASEN

Juridisk seksjon

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2005* Ny via omorganisering

Navn: Enhet for juridisk arbeidsgiverrådgivning
Kort navn: Enhet for juridisk arbeidsgiverrådgivning
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Ansvarsfelt: Enhet for juridisk arbeidsgiverrådgivning skal forvalte, utvikle og drive rådgivning overfor statlige arbeidsgivere innenfor det arbeidsrettslige og pensjonsfaglige lov- og avtaleverk, herunder administrative bestemmelser. Enheten skal forvalte og bidra til utvikling av det statlige pensjonssystemet.Kilde: MODs nettsider på Odin

01.01.2011* Navneendring

Navn: Juridisk seksjon
Kort navn: Juridisk seksjon

Oppgaver:
Seksjonen skal forvalte, utvikle og drive rådgivning innenfor statens arbeidsrettslige lov- og avtaleverk, inkl. administrative bestemmelser. Enheten har forvaltningsansvaret for tjenestemannsloven og tjenestetvistloven.

31.12.2016* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Seksjonen går ut fra oversiktene på depkatalog.no og regjeringen.no. Saksfeltet omtales nå slik på nettsidene til regjeringen.no:

Avdelingens ansvarsområder:
Jus
Avdelingen forvalter og utvikler statens arbeidsrettslige lov- og avtaleverk. Avdelingen har forvaltningsansvaret for statsansatteloven, tjenestetvistloven og karanteneloven. Videre har vi blant annet ansvaret for de etiske retningslinjene i staten, retningslinjer for omstilling og andre administrative bestemmelser.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.