FORVALTNINGSDATABASEN

Sikkerhetsenheten

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2007* Nyopprettelse

Navn: Sikkerhetsenheten
Kort navn: Sikkerhetsenheten
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Oppgaver: Enheten ivaretar planlegging, gjennomføring og koordinering av departementets sikkerhets- og beredskapsarbeid. I dette inngår styring og gjennomføring av fysiske sikringstiltak i regjeringskvartalet i samsvar med en egen prosjektplan.
Kilde: www.regjeringen.no; FADs hjemmesider

31.07.2012 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Jf. etableringen av Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester 1.8.2012. Denne avdelingen har ved opprettelsen overtatt oppgavene fra Sikkerhetsenheten og er blitt gitt ansvaret for arbeid med regjeringsbyggene, herunder gjenoppbygging etter 22. juli 2011. Avdelingen har ansvar for bygningsmassen, fellestjenester og infrastruktur i regjeringskvartalet.

Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester har videre ansvaret for det forebyggende objektsikkerhetsarbeidet knyttet til felles bygningsmasse, fellesområder og utendørsområder i regjeringskvartalet og i departementsbygninger utenfor kvartalet, med unntak av Forsvarsdepartementet og SMKs midlertidige lokaler. Avdelingen har ansvaret for IKT-sikkerheten i departementsfellesskapet. Avdelingen har i tillegg ansvaret for å koordinere sikkerhetsarbeidet i departementene og kontakten med politi og fagmyndighetene.

Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester har ansvaret for etatsstyring av Departementenes servicesenter (DSS). Fellestjenester og administrative støttefunksjoner for departementene, utvikling av nye arbeidsformer, og reglement for departementenes organisasjon og saksbehandling ligger også hos Avdeling for bygg, sikkerhet og tjenester.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.