FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for personvern, bygg, eigedom og partistøtte

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2008* Ny via sammenslåing

Navn: Etatsstyringsseksjonen
Kort navn: Etatsstyringsseksjonen
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Arbeidsoppgaver:
Statsforvaltningsavdelingen (STA) har ansvar for administrative servicefunksjoner for departementsfellesskapet, forvaltningsutvikling og etatsstyring/embetsstyring av underliggende virksomheter og fylkesmannsembetene. STA gir råd og anbefalinger om hvordan staten bør ivareta sitt ansvar i ulike sektorer. Dette gjelder bl.a. styring, organisering, regionalisering og arbeidsdeling mellom ulike typer statlige organer, fristilte virksomheter og private aktører. Målsettingen er å sikre helhet, sammenheng og effektivitet i måten staten opptrer på. Avdelingen arbeider også med å utvikle bedre tilpassede styringsvirkemidler og gir råd om hvordan styringen av ulike statlige virksomheter kan innrettes best mulig.
STA er organisert med seksjoner for henholdsvis etatsstyring, politikkområdet styring og organisering samt økonomi og samordning. Arbeidsformen er i stor grad prosjektorientert.
Avdelingen har følgende kjerneoppgaver:

Styrings- og organisasjonsformer i statsforvaltningen
Service og fellestjenester til departementsfellesskapet
Forvaltningsutvikling knyttet til omstilling i offentlig tjenesteproduksjon
Statlig bygge- og eiendomspolitikk
Større byggeutviklingsprosjekter
Personvern
Fylkesmannsembetet (embetsstyring)
Styring av og rammebetingelser for Statens Pensjonskasse, Statsbygg, Departementenes servicesenter, Datatilsynet, Personvernnemda, ansvar for omstillingsprosessene i etatene samt eierstyringen av Statskonsult AS
Kontaktledd mot Det Kongelige Hoff
.

01.01.2015* Består via omorganisering

Seksjonen har overordna ansvar for bygge- og eigedomspolitikk i statleg sivil sektor, deler av personvernpolitikken, mellom anna personopplysningsforskrifta, partistøtte og partilova. Kontaktdepartement for Kongehuset. Budsjettansvar for apanasjen og det Kongelege Hoff. Ansvar for staten sine kongelege eigedomar.

01.01.2015* Navneendring

Navn: Seksjon for personvern, bygg, eigedom og partistøtte
Kort navn: Seksjon for personvern, bygg, eigedom og partistøtte

31.12.2016* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

Statsforvaltningsavdelingen framstår uten seksjoner fra 2016-2017. På regjeringen.no beskrives avdelingen slik:

Statsforvaltningsavdelingen har ansvar for bygge- og eiendomspolitikken i statlig sivil sektor og ansvaret for sikring av regjeringsbyggene med unntak av Forsvarsdepartementet og Statsministerens kontor i Forsvarsdepartementets lokaler. Avdelingen har også ansvar for fellestjenester og infrastruktur i departementsfellesskapet og leder arbeidet med gjenreising av det nye regjeringskvartalet.

Avdelingen har videre ansvar for organisering og inndeling av regional statsforvaltning og ansvaret for deler av personvernpolitikken, med blant annet personopplysningsforskriften og administrativt ansvar for Personvernnemnda.
Etatsstyring er en viktig oppgave. Avdelingen har ansvaret Fylkesmannsembetene, Statsbygg, Departementenes sikkerhet- og serviceorganisasjon og Datatilsynet. I sum omfatter styringsansvaret 20 virksomheter med totalt rundt 4 300 ansatte. I tillegg har avdelingen budsjettansvaret for apanasjen og det Kongelige Hoff, samt ansvar for staten sine kongelige eiendommer.

Kilde: regjeringen.no, 2017

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.