FORVALTNINGSDATABASEN

Digitaliseringsenheten

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2008* Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for fornying og eForvaltning
Kort navn: Seksjon for fornying og eForvaltning
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Arbeidsoppgaver (2008):
Koordinering av og pådriver for regjeringens fornyingsarbeid. Brukerretting, kommunikasjonspolitikk, brukermedvirkning. Forenkling av regler og rutiner. Nasjonale brukerundersøkelser. Utvikling og samordning av arbeidet med elektronisk forvaltning. Prinsipper for IKT-løsninger (IT-arkitektur) og felles IKT-komponenter i forvaltningen. Elektronisk samhandling, bl.a. forvaltningsstandarder og programvarepolitikk. Forskrift for elektronisk kommunikasjon. Etatsstyring av Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI).

01.01.2013* Navneendring

Navn: Digitaliseringsenheten
Kort navn: Digitaliseringsenheten

Oppgaver (2013):
Koordinering av og pådriver for regjeringens arbeid med fornying og brukerretting. Nasjonale brukerundersøkelser. Utvikling og samordning av arbeidet med digitalt førstevalg, elektronisk forvaltning, elektronisk ID, elektronisk faktura, offentlig elektronisk postjournal (OEP), prinsipper for IKT-løsninger (IT-arkitektur) og felles IKT-komponenter i forvaltningen. Elektronisk samhandling, blant annet forvaltningsstandarder. Forskrift for elektronisk kommunikasjon og standardiseringsforskriften.
Kilde: FADs hjemmesider

31.12.2018* Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Enheten ble innlemmet i:

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.