FORVALTNINGSDATABASEN

Protokollavdelingen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1941* Nyopprettelse

Navn: Protokolltjenesten
Kort navn: Protokolltj.
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kvasiavdeling
Overordnet: Utenriksdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo

Protokolltjenesten sorterer direkte under statsråden.
____________________________________________

Saksfelt pr. 1963:
Protokolltjenesten. Saker vedrørende Kongehuset og dets samkvem med fremmede statsoverhoder og fyrstehus. Fremmede staters diplomatiske og konsulære representanter i Norge, deres samkvem med norske myndigheter, deres rettigheter i Norge m. v. Seremoniell. Riksemblemene. Utferdigelse av ratifikasjonsdokumenter, akkrediterings- og rappellbrev. Utstedelse av diplomatpass og andre pass som ikke er politipass, samt «Laissezpasser» og anbefalingsbrev. Spørsmål vedrørende pass, visum, oppholds- og arbeidstillatelse. Norske ordener og andre utmerkelser til utlendinger og til nordmenn i utlandet, utenlandske ordener og andre utmerkelser til nordmenn. Offisielle utenlandske besøk i Norge. Besøk av krigsskip og militærfly. Konferanser og kongresser, når de ikke etter sin natur hører under et av departementets andre kontorer.
Kilde: Norges statskalender, 1963

01.01.1979* Navneendring

Navn: Protokollavdelingen
Kort navn: Protokollavd.

01.01.1979* Vertikal flytting (omdannelse)

(Enheten har endret tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling

Enheten endrer navn fra Protokolltjenesten til Protokollavdelingen. I den forbindlese endrer enheten også status og nivå fra kvasiavdeling til «ren» avdeling.

31.12.2006* Nedlagt via sammenslåing

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.