FORVALTNINGSDATABASEN

Stiftelsen Polaria

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1997 Nyopprettelse

Navn: Stiftelsen Polaria
Kort navn: Stiftelsen Polaria
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (randsonestiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1902 Tromsø

Vedtektene for stiftelsen POLARIA ble vedtatt på stiftelsesmøte 20.12.1995. Stiftelsen ble etablert i Tromsø og opprettet av:
- Akvaplan-niva AS
- Miljøverndepartementet
- Norges Forskningsråd (NFR)
- Norges Geologiske Undersøkelser (NGU)
- Norsk Institutt for Luftforskning (NILU)
- Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA)
- Norsk Polarinstitutt
- Polarmiljøsenteret AS
- Statens Forurensningstilsyn
- Statens Kartverk
- Stiftelsen for naturforskning og kulturminneforskning (NINA-NIKU)
- Troms fylkeskommune
- Tromsø kommune
- Universitetet i Tromsø
Stiftelsens grunnkapital er på kr. 200.000,- dekket ved at Miljøverndepartementet har innbetalt kr. 70.000,- og de øvrige stifterne kr. 10.000,- hver.
_____________________________________________________________________________

Polaria er et opplevelsessenter med ville dyr og fugler. Etablert i Tromsø. Etableringsår 1996, åpnet mai 1998. Polaria ble etablert som en selvstendig juridisk enhet, men med formelle koblinger til Polarmiljøsenteret (www.polarenvironment.no). Polarmiljøsenteret har sin bakgrunn i St.meld. nr 42 (1992-93) Norsk polarforskning der Regjeringen går inn for en langsiktig styrking av norsk forskning i polarområdene og Barentsregionen. Som en oppfølging av meldingen, ble Polarmiljøsenteret opprettet i Tromsø i 1994, for å styrke norsk kompetanse i nord med hensyn til forskning, miljøovervåking og miljøforvaltning i Barentsregionen og øvrige nordområder. Polarmiljøsenteret er en samarbeidsorganisasjon og er en forkortelse for "Senter for miljø og samarbeid i polarområdene og Barentsregionen". Polarmiljøsenteret AS ble etablert i april 1994 med en aksjekapital på 60 000 kroner. Selskapet eies av de seks samarbeidspartnerne som opprinnelig inngår i senteret (pr 1.1.1997: Norsk Polarinstitutt (NP), Norsk institutt for luftforskning (NILU), Akvaplan-niva/Norsk institutt for vannforskning (NIVA), Stiftelsen for naturforskning og kulturminneforskning (NINA-NIKU), Statens forurensningstilsyn (SFT) og Statens Kartverk (SK).), samt av Norges geologiske undersøkelse og Statens strålevern. Norsk Polarinstitutt er største aksjonær med 41,7 %. Selskapet skal ivareta fellesoppgaver i senteret, og bidra til å fremme samarbeid både internt og eksternt.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.