Stiftelsen Norsk Mat

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

Merk: * = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.

2007-01-01 00:00:00.0 Ny via omorganisering

Navn
MATMERK

Kort navn
MATMERK

Tilknytningsform
Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)

Administrativt nivå
Høyeste nivå

COFOG
04 Næringsøkonomiske formål

Overordnet
Landbruks- og matdepartementet

Type enhet
Nasjonal organisasjon

Lokalisering
301 Oslo

Relaterte enheter:

Stiftelsen MATMERK ble formelt opprettet av Landbruks- og matdepartementet 1. januar 2007.
_________________________________________________________________________

Utdrag fra vedtekter for MATMERK, vedtatt 18.12.2006 med endringer 01.02.2007, 09.10.2007, 25.10.2011 og 05.06.2014:

§ 1 Navn
Stiftelsens navn er Matmerk.

§ 2 Forretningskontor
Matmerks forretningskontor er i Oslo kommune

§ 3 Formål
Matmerks formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom å arbeide med kvalitetssystemer og kompetanse og derigjennom synliggjøring av konkurransefortrinn og opprinnelse overfor forbruker og marked. Matmerk skal i tillegg kunne ivareta tilgrensende oppgaver.

Formålet skal ivretas blant annet gjennom å utføre følgende oppgaver:
- Administrere og videreutvikle Kvalitetssystem i Landbruket (KSL).
- Administrere ordningen Kompetansemidler i landbruket (KIL).
- Utvikle, etablere og administrere et gjennomgående kvalitetssystem med en felles merkeprofil.
- Administrere, videreutvikle og markedsføre merkeordninger.
- Arbeide med profilering og markedsadgang for norsk mat.

Matmerk som organisasjon skal ivareta sine oppgaver i nær dialog med aktørene.

Matmerk skal være en alminnelig stiftelse som ikke har til formål å drive næringsvirksomhet eller fremskaffe fortjeneste. Denne bestemmelse skal ikke være til hinder for at stiftelsen har inntekter eller at det legges opp reserver for å sikre en fortsatt utvikling av virksomheten etter sitt til enhver tid gjeldende formål.

§ 4 Grunnkapital
Matmerk skal ha en grunnkapital på kr. 100.000,- innbetalt av Landbruks- og matdepartementet.


2021-04-01 00:00:00.0 * Navneendring

Navn
Stiftelsen Norsk Mat

Kort navn
Stiftelsen Norsk Mat

Skifter navn til Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Matmerk skifter navn til Stiftelsen Norsk Mat. Navneendringen vil være på plass i løpet av første kvartal 2021.

Stiftelsens formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom å arbeide med kvalitetssystemer og kompetanse og derigjennom synliggjøring av konkurransefortrinn og opprinnelse overfor forbruker og marked.

Styret har lagt vekt på at navneendringen tydeliggjøre de oppgavene stiftelsen har, ikke minst som et stadig viktigere verktøy for å fremme konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

Det nye navnet Stiftelsen Norsk Mat er et solid utgangspunkt for å fortsette arbeidet med å få folk til å velge norsk mat gjennom de de tre fagområder Stiftelsen Norsk Mat skal arbeide med:

1: Markedsføre og kommunisere til forbruker de offisielle merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet, Beskyttede betegnelser og Økologi.
2: Kvalitetssikre norsk matproduksjon gjennom landbrukets felles internkontrollsystem, KSL.
3: Utvikle og profesjonalisere lokalmatprodusenter.

Ellers ble Stiftelsen Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris (org.nr. 977144043) slått sammen med Stiftelsen Norsk Mat i 2021.

Kilde: https://stiftelsennorskmat.no/