FORVALTNINGSDATABASEN

Barentssekretariatet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.1993* Nyopprettelse

Navn: Barentssekretariatet
Kort navn: Barentssekr.
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Overordnet: Utenriksdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 2030 Sør-Varanger

Sekretariatet ble opprettet i oktober 1993, for å fungere som sekretariat for Norges periode som formannskap i Barentsregionen (1993-1995). Sekretariatet fortsatte driften som et prosjekt under Utenriksdepartementet,

Barentssekretariatets hovedkontor ligger i Kirkenes. I tillegg har sekretariatet kontor i Murmansk, Arkhangelsk og Naryan Mar.

Barentssekretariatets primæroppgave er å støtte norsk-russiske samarbeidsprosjekter i norsk og russisk del av Barentsregionen. Det er Utenriksdepartementet som hvert år bevilger rundt 35 millioner kroner til Barentssekretariatet. Noe av pengene går til drift av sekretariatet, mens de resterende midlene (rundt 30 millioner) brukes til prosjektfinansiering. Siden 1993 har Barentssekretariatet vært med og finansiert av over 3000 norsk-russiske samarbeidsprosjekter. Barentssekretariatet er også et kompetansesenter på norsk - russisk samarbeid og bistår både offentlige og private aktører med hjelp innenfor relaterte tema.

Kilde: Wikipedia og www.barents.no

01.01.1999* Horisontal – og vertikal flytting

(Enheten rapporterer til ny overordnet og samtidig endrer tilknytingsform og/eller administrativt nivå.)
Tilknytningsform: Fylkeskommune
Administrativt nivå: Høyeste nivå

I 1999 ble Barentssekretariatet overtatt av de tre nordligste fylkeskommenene Nordland, Troms og Finnmark og organisert som et interkommunalt selskap.

01.01.1999* Nedlagt med utskriving

(Enheten ble utskrevet (fra databasen). Enheten eksisterer etter dette tidspunktet, men endring i tilknytingsform er utenfor de tilknytingsformer kartleggingen (databasen) omfattar.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.