FORVALTNINGSDATABASEN

Forsvarets gymnas

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyopprettelse

Navn: Forsvarets gymnas
Kort navn: Forsvarets gymnas
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 02 Forsvar
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 101 Halden

Fellesinstitusjon under FOD
I 1947 vedtok Stortinget å etablere et Forsvarets gymnas på Fredriksten. Undervisningen på den militære forskolen og gymnaset fortsatte parallelt frem til 1969.

Historikk:
Forsvarsdepartementets artiumskurs, beregnet på befalsskoleutdannet personell som forpliktet seg til å konkurrere om opptak ved Krigsskolen, kom i gang fra 1945. Inntil 1957 var skolen, som lå i Halden, administrativt og kommandomessig underlagt Hæren, mens den med hensyn til den sivile undervisning var underlagt Forsvarets undervisnings- og velferdskorps. Deretter ble skolen helt underlagt Hærens Overkommando, med den begrensning at den faglig sorterte under Kirke- og undervisningsdepartementet i samsvar med gjeldende lov og reglement om de høyere allmennskoler. Skolen ble styrt av et forstanderskap med representanter for militære og sivile myndigheter, jf. retningslinjer fra Kirke- og undervisningsdepartementet 3.7.1957. Skolen ble nedlagt fra skoleårets slutt 1982, jf. Stortingsproposisjon nr. 86 (1979-80).
Kilde: Arkivportalen.no

31.12.1982* Nedlagt

(Rein nedleggelse.)

I 1970 avla det siste kullet realskoleeksamen og gymnaset ble avviklet i 1982, jf. Stortingsproposisjon nr. 86 (1979-80).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.