FORVALTNINGSDATABASEN

Fellesoperativt hovedkvarter - FOL

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

11.12.2002* Ny via omorganisering

Navn: Fellesoperativt hovedkvarter - FOL
Kort navn: FOL
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 02 Forsvar
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1103
Relaterte enheter:
  • Forsvarskommando Sør-Norge
  • Forsvarskommando Nord-Norge

I juni 2001 besluttet Stortinget å endre Forsvarets kommandostruktur. Endringen er en del av den svært omfattende omstruktureringen av Forsvaret, og innebærer blant annet at Forsvarskommando Nord-Norge på Reitan utenfor Bodø og
Forsvarskommando Sør-Norge på Jåttå utenfor Stavanger nå er nedlagt. For å lede den operative virksomheten i Forsvaret er
* Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) i Stavanger og to landsdelskommandoer opprettet:
- Landsdelskommando Nord-Norge i Bodø og
- Landsdelskommando Sør-Norge i Trondheim.
En handlekraftig fellesoperativ ledelse for nasjonal sikkerhet og internasjonalt engasjement er en visjon som uttrykker en ambisjon om at fokus i den nye operative kommandostrukturen er en kraftsamling av ressurser for å ivareta våre interesser både nasjonalt og internasjonalt. Hele kommandostrukturen blir et virkemiddel for Sjef FOHK for at han skal kunne samordne tilgjengelige ressurser og utnytte de mulighetene som ligger i strukturen. På denne måten skal Forsvarets operative ledelse kunne løse alt fra daglige nasjonale hendelser og episoder til alvorligere kriser som kan få sikkerhetspolitiske konsekvenser.
Hjemmeside: http://www.mil.no/fol/

01.01.2004* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Forsvarsstaben
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe

31.07.2009 Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) i Stavanger ble lagt ned 1. august 2009 og erstattet av Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). FOH er det norske Forsvarets fellesoperative overkommando, og har ansvaret for å lede og samordne alle nasjonale og internasjonale militære operasjoner.

FOH holder til på Reitan på Løding utenfor Bodø.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.