FORVALTNINGSDATABASEN

Statens kartverk Vestfold

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1994* Nyinnskrevet

Navn: Statens kartverk Vestfold
Kort navn: Statens kartverk Vestfold
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Overordnet: Statens kartverk
Type enhet: Enhet som inngår i etat eller gruppe
Lokalisering: 704 Tønsberg

Kontorene ble opprettet på 1960-tallet; se historikk under:

1964:
Økonomisk kartlegging ble satt i gang etter en samlet plan i 1964 og fylkeskartkontorene ble opprettet under fylkeskommunene. I 1977 ble de overført til staten og direkte underlagt Miljøverndepartementet.

1982:
Fylkeskartkontorene blir fra 1982 organisert som egne kontorer innen Fylkesmannens Miljøvernavdelinger.

1986:
Fra 1986 blir fylkeskartkontorene tilknyttet Statens kartverk når det gjaldt faglige spørsmål samt budsjett- og personalansvar.

1994:
Spørsmålet om kartkontorenes administrative tilknytning ble utredet i en egen arbeidsgruppe. I tråd med flertallet i denne gruppen kom regjeringen til at kartkontorene skulle få rene kommandolinjer til Kartverket, og at den parallelle tilknytningen til fylkesmannen burde opphøre samtidig med at Kartverket ble omdannet til forvaltningsbedrift.
____________________________________________________________________________________

Fylkekartkontoret i Vestfold ble opprettet 01.01.1977. Samtidig ble det opprettet fylkeskartkontor for alle fylkene i landet. Fylkeskartkontoret hadde ansvaret for samordning av kartutarbeidelse, oppmåling, og enkelte dataregistre innen fylket. Fylkeskartkontoret sorterte under miljødepartementet. Kontoret hadde en forløper; Den økonomiske kartlegging av fylket startet allerede i 1959. Som leder av dette arbeidet var Eilif Prøch, han var leder av Jordskifteverkets fotogrammetriske avdelingskontor i Vestfold. Fra 1954 – 1977 fantes det også opprettet fylkeskommunal stilling som fylkeskartkonsulent. Ved etableringen av et statlig fylkeskartkontor i 1977 fikk Eilif Prøch denne stillingen. Førstegangskartleggingen av Vestfold var ferdig i 1966, og ajourføringsrunden foregikk i perioden 1966 – 1983. Vestfold hadde tidlig en konsultativ kartnemnd. Statens kartverk Vestfold ble opprettet med virkning fra 01.01.1986 (instruks vedtatt ved kgl. Res. 28.02.1986). Den sentrale ledelse for fylkeskartkontorene ble overført fra Miljøverndepartementet til Kartverket på Ringerike (Hønefoss) kartverksjefen ble fylkeskartsjefens nærmeste overordnet. Det ble opprettet en egen divisjon i ”Organisasjonsavdelingen” i Kartverket som var ansvarlig for fylkeskartkontorenes virksomhet. Fylkeskartkontoret var også en del av fylkesmannens miljøvernavdeling, dette opphørte i 1990. I 1994 ble Statens kartverk omgjort til en forvaltningsbedrift. I 2004 ble fylkeskontorene og Statens kartverk omorganisert og landet ble inndelt i 5 regioner. Vestfold fylke ble lagt til Statens Kartverk Skien som omfattet Telemark og Vestfold.

Kilde: Arkivportalen.no
https://www.arkivportalen.no/contributor/no-a1450-04000000158097?ins=SAKO

01.01.1994* Horisontal flytting

(Enheten har endret overordnet.)
Overordnet: Statens kartverk

Spørsmålet om kartkontorenes administrative tilknytning ble utredet i en egen arbeidsgruppe. I tråd med flertallet i denne gruppen kom regjeringen til at kartkontorene skulle få rene kommandolinjer til Kartverket, og at den parallelle tilknytningen til fylkesmannen burde opphøre samtidig med at Kartverket ble omdannet til forvaltningsbedrift.

12.04.2004* Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Enheten ble innlemmet i:

Omorganiseringen i Statens kartverk fra 13.4 2004 innebar en sammenslutning av flere fylkeskontorer. Antallet kontorer ble redusert fra 18 til 12. Uttalte mål for omorganiseringen var å få en slankere organisasjon med fokus på nasjonale oppgaver. Også her var det klart at målene som ble satt til kostnadseffektivisering gjorde det nødvendig å foreta nedbemanninger.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.