FORVALTNINGSDATABASEN

Valgdirektoratet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2016 Ny via omorganisering

Navn: Valgdirektoratet
Kort navn: Valgdirektoratet
Tilknytningsform: Sentraladministrative organ (direktorat m.m.)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 01 Alminnelig offentlig tjenesteyting
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 704 Tønsberg

Valgdirektoratet ble opprettet 1. januar 2016. Direktoratet overtok arbeidet med gjennomføringen av valg i Norge fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Direktoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet og er samlokalisert med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Valgdirektoratet har ansvaret for det operative arbeidet i forbindelse med valg, herunder informasjon til velgere og opplæring og støtte til kommuner og fylkeskommuner i praktisk valggjennomføring, evalueringer og drift og forvaltning av valgadministrasjonssystemet EVA. Den nye organiseringen vil sikre åpenhet og uavhengighet i valgarbeidet.

Det overordnede statlige ansvaret for valggjennomføringen vil fortsatt ligge i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, mens kommunene og fylkeskommunene har ansvar for den praktiske gjennomføringen av valget.

Kilder: Wikipedia, regjeringen.no (pressemelding 1.1.2016 - https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/det-nye-valgdirektoratet-er-offisielt-apnet/id2469005/)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.