FORVALTNINGSDATABASEN

Forsknings- og administrasjonsavdelingen (FA)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2018* Ny via sammenslåing

Navn: Forsknings- og administrasjonsavdelingen (FA)
Kort navn: FA
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

Avdelinga har ansvaret for forskingspolitikken samt utvikling og drift av dei administrative funksjonane i departementet, medrekna administrative støttefunksjoner for politisk leiing og departementsråden.

Viktige oppgåver er å vidareutvikle forskings- og innovasjonspolitikken, ivareta sektoransvar for landbruksutdanning på alle nivå samt leggje til rette for god personalforvalting og organisasjonsutvikling, og vareta forsvarleg informasjonsforvalting og tryggleik i departementet. Avdelinga har mellom anna ansvar for departementet si etatstyring av Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og styringsdialogen med Noregs forskingsråd, samtkoordineringsoppgåver innanfor fleire sentrale område som statsbudsjettet, intern verksemdstyring og beredskapssaker. I tillegg skal avdelinga levere god administrativ støtte til politisk leiing, departementsråd og verksemda elles.

Kjelde: rejeringen.no, januar 2018

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.