FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for likestilling, diskriminering og internasjonale saker

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

03.05.2019* Ny via omorganisering

Navn: Avdeling for likestilling, diskriminering og internasjonale saker
Kort navn: Avdeling for likestilling, diskriminering og internasjonale saker
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Kulturdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Arbeidet med likestillings- og diskrimineringsspørsmål, inkludert etatsstyringsansvaret for Diskrimineringsnemnda og Likestillings- og diskrimineringsombudet overføres fra Barne- og likestillingsdepartementet til Kulturdepartementet.
Kilde: Pressemelding nr. 8/19, 22.1.2019, Statsministerens kontor

Oppgaver:
Avdeling for likestilling, diskriminering og internasjonale saker har sektoransvar og koordineringsansvar på politikkområda likestilling og diskriminering, og ansvar for åfølgje opp internasjonale konvensjonar og internasjonalt arbeid på området. Avdelinga har i tillegg ansvar for regelverk på likestillings- og diskrimineringsområdet, kulturelt mangfald og generelle internasjonale kultursaker.

Ansvaret for styringa av Diskrimineringsnemnda, Likestillings- og diskrimineringsombodet og likestillingsoppgåvene i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ligg til avdelinga.

Avdelinga arbeider med eit breitt spekter av verkemiddel innanfor politikkområda, med hovudvekt på lov- og politikkutvikling, tilskotsordningar, strategiar og handlingsplanar, forskings- og utviklingsarbeid (FoU) og styring av underliggjande verksemder. Avdelinga deltar i internasjonalt arbeid på det likestillingspolitiske og kulturpolitiske området i forum som FN, EU/EØS, Europarådet, Nordisk ministerråd og OECD.

Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.