FORVALTNINGSDATABASEN

Domstolsteamet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

03.05.2019* Nyopprettelse

Navn: Domstolsteamet
Kort navn: DT
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Gruppe
Overordnet: Sivilavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

Domstolsteamet har ansvar for domstolfaglige spørsmål, og har oppgaver knyttet til regelverket på domstolfeltet, herunder prosessregelverk, rettsgebyrloven, domssognsforskriften og forskrift om elektronisk samhandling med domstolene (ELSAM-forskriften).
Teamet har, sammen med Økonomi- og styringsteamet, ansvaret for oppfølgingen av Domstoladministrasjonen blant annet når det gjelder digitalisering og modernisering av domstolene. Domstolteamet har også ansvar for oppgaver knyttet til endringer i domstolstrukturen som følge av sammenslåing av tingretter og opprettelse av felles ledelse av domstolene.

Teamet har ansvar for den sivile rettspleie på grunnplanet, herunder forliksrådene samt for oppgaver som gjelder vaktvirksomhetsregelverket.

Domstolteamet har også ansvar for dommerutnevnelser.

Kilde: regjeringen.no

30.09.2021* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.