FORVALTNINGSDATABASEN

Vergemål- og erstatningsteamet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

03.05.2019* Nyopprettelse

Navn: Vergemål- og erstatningsteamet
Kort navn: VET
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Gruppe
Overordnet: Sivilavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

Vergemål- og erstatningsteamet har ansvar for voldsoffererstatningsloven og for den faglige oppfølgingen av voldsoffererstatningsmyndighetene. På vergemålsfeltet har teamet forskriftsansvar og ansvar for den faglige oppfølgingen av vergemålsmyndighetene.

Videre har teamet ansvar for deler av Stortingets rettferdsvederlagordning og for ordningen med statens erstatningsansvar. Det enkelte departement/fagavdeling har imidlertid ansvaret for å vurdere og håndtere eventuelle krav om erstatning fra staten under deres ansvarsområde.

Vergemål- og erstatningsteamet behandler også enkeltsaker etter oreigningsloven § 15 og klager på avgjørelser om beslagsfrihet etter dekningsloven, om bevilling til å drive med inkassovirksomhet og om stadfestelse av testament.

Teamet har også ansvaret for navneloven, konkursregisterforskriften mm.

Kilde: regjeringen.no

30.09.2021* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.