FORVALTNINGSDATABASEN

Økonomi- og styringsteamet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

03.05.2019* Nyopprettelse

Navn: Økonomi- og styringsteamet
Kort navn: ØST
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Gruppe
Overordnet: Sivilavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

Økonomi- og styringsteamet har etatsstyringsansvar for virksomhetene som er underlagt eller tilknyttet Sivilavdelingen. Teamet har ansvaret for etatsstyringen av Statens sivilrettsforvaltning og Spesialenheten for politisaker. Etatsstyring av Kontoret for voldsoffererstatning og etatsstyringen av fylkesmennene på vergemålsområdet og rettshjelpsområdet er delegert til Statens sivilrettsforvaltning.

Videre har teamet ansvar for dialogen og oppfølgingen av Domstoladministrasjonen, Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker og Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. I tillegg har teamet ansvaret for de økonomiske rammer for forliksrådenes opplæring av dommere.

Teamet ivaretar avdelingens arbeid med statsbudsjettet og internbudsjettet, og bidrar i arbeidet med utredninger og samfunnsøkonomiske analyser samt økonomiske og administrative konsekvenser av regelverksendringer på avdelingens ansvarsområder.

Økonomi- og styringsteamet har også ansvar for riksrevisjonssaker og FoU.

Kilde: regjeringen.no

30.09.2021* Nedlagt via omorganisering

(Enheten ble nedlagt som følge av omorganisering.)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.