FORVALTNINGSDATABASEN

Avdeling for investeringer (FD VI)

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.02.2019 Ny via splittelse

Navn: Avdeling for investeringer (FD VI)
Kort navn: FD VI
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Fra 1. februar 2019 ble FD VI Investeringer opprettet i Forsvarsdepartementet. Den nye avdelingen vil ha tre seksjoner, samt Kampflyprogrammet og SIFS. FD III Økonomi og styring beholder tre seksjoner.

Seksjon for materiell har overordnet ansvar for forsvarssektorens materiellinvesteringer og materiellforvaltning, og ivaretar etatsstyringen av Forsvarsmateriell. Seksjon for eiendom, bygg og anlegg har overordnet ansvar for EBA-investeringer og EBA-forvaltning, og ivaretar etatsstyringen av Forsvarsbygg. Oppgavene omfatter blant annet ansvaret for ressurs-, materiell- og kapabilitetssamarbeid i NATO og EU, bi- og multilateralt materiellsamarbeid, og industrisamarbeid, herunder utarbeide politikk for samarbeidet mellom forsvarssektoren og forsvarsindustrien.

Kampflyprogrammet ligger under avdeling for investeringer, og har ansvar for anskaffelsen av F-35 til det norske Forsvaret.I tillegg har avdelingen ansvaret for ressurs-, materiell- og industrisamarbeid.

Senter for integritet i forsvarssektoren (SIFS) ble opprettet av Forsvarsdepartementet i 2012. SIFS arbeider med å fremme integritet og godt styresett i forsvarssektoren.

Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.