FORVALTNINGSDATABASEN

Kommunetjenesteavdelingen

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.10.2021* Ny via sammenslåing

Navn: Kommunetjenesteavdelingen
Kort navn: KTA
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Avdeling
Lokalisering: 301 Oslo

Oppgaver:

Kommunetjenesteavdelingen (KTA) har et hovedansvar for statens politikk knyttet til de kommunale helse- og omsorgstjenestene forankret i lov om kommunale helse- og omsorgstjenester og tannhelseloven.

Dette inkluderer: fastleger, legevakt og annen allmennlegetjeneste, fysioterapi/frisklivs-/lærings- og mestringstilbud, fengselshelsetjeneste, helsestasjons- og skole-helsetjeneste, tannhelsetjenestene mv., helsetjenester i hjemmet, personlig assistanse, herunder praktisk bistand og opplæring og støttekontakt og plass i institusjon, herunder sykehjem.

I tillegg har avdelingen ansvar for etatsstyring og koordineringsoppgaver:

Dette inkluderer: etatsstyring av Helsetilsynet, Undersøkelseskommisjonen og stats-forvalterne, samt etatsstyring av Husbanken på HODs områder. Ansvar for å koordinere departementets arbeid på psykisk helse-, rus- og voldsfeltet, barn- og ungefeltet, rehabilitering, funksjonshemmedefeltet, demens, palliasjon, pårørende, konsultasjonsordningen med KS, seksuell helse, helsekompetanse og asyl-søker/flyktninger og innvandrerhelsefeltet, og i tillegg samer og nasjonale minoriteter.

Kilde: regjeringen.no
________________________

NB: Data for opprettelsen er usikker; ny ekspedisjonssjef utnevnt av kongen i statsråd 8.10.2021.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.