FORVALTNINGSDATABASEN

Forsvarsdepartementets IKT-enhet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.06.2022* Nyopprettelse

Navn: Forsvarsdepartementets IKT-enhet
Kort navn: FD IKT
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Kvasiavdeling
Overordnet: Forsvarsdepartementet
Lokalisering: 301 Oslo

Om FD IKT (kilde: regjeringen.no, januar 2023):
Forsvarsdepartementets IKT-enhet leverer graderte IKT-tjenester til statlige og private virksomheter underlagt sikkerhetsloven.
FD IKT har ansvar for drift, forvaltning og videreutvikling av FDs tjenesteplattformer.

FD IKT leverer i hovedsak følgende tjenesteplattformer:
- Tonivå-plattform (U og Nasjonalt BEGRENSET nett (NBN))
- NBN til statlige og private virksomheter underlagt sikkerhetsloven
- Nasjonalt HEMMELIG nett (NHN) til statlige og private virksomheter underlagt sikkerhetsloven
___________________________________

Bakgrunn:
Programmet for Felles IKT-tjenester for departementsfellesskapet omfatter nødvendige tiltak for å etablere en ny felles IKT-organisasjon som skal bidra til at SMK, alle departementer, Norges utenriksstasjoner og DSS har sikker, kostnadseffektiv og funksjonell behandling og deling av digital informasjon internt og eksternt.

Arbeidet med programmet har utviklet seg over flere år fra arbeidet ble startet opp i 2013.

Pr august 2022 består den nyetablerte IKT-enheten av ca. 55 ansatte med kompetanse innen sikkerhet, utvikling og forvaltning av graderte informasjonssystemer. Virksomheten ventes å ha en betydelig vekst i antall årsverk de kommende årene. IKT-enheten holder til i kontorlokaler på Havnelageret, Langkaia i Oslo sentrum.

Se videre: Ekstern kvalitetssikring Felles IKT-tjenester for departementsfellesskapet; gjennomført av A-2 Norge, Holte Consulting og Menon Economics på oppdrag fra Finansdepartementet (FIN), Forsvarsdepartementet (FD) og Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD).
(https://www.ntnu.no/documents/1261860271/1261975586/Endelig+rapport+KS2+Felles+IKT-tjenester+for+departementsfellesskapet.pdf/63591426-882b-8731-2dfc-12133db0e6b9?t=1653564213661)

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.