FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for styring og fiskerikriminalitet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.04.2022* Nyopprettelse

Navn: Forebygging av fiskerikriminalitet
Kort navn: FK
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Overordnet: Fiskeriavdelingen
Lokalisering: 301 Oslo

Saksfelt:
Seksjonen har et overordnet ansvar for å fremme etterlevelse og forebygge kriminalitet i fiskerinæringen nasjonalt og internasjonalt. I seksjonens portefølje er reformen av ressurskontrollen etter NOU 2019:21, internasjonalt arbeid mot fiskerikriminalitet og samarbeid med næringen og relevante sektormyndigheter på kontrollområdet. Seksjonen samarbeider med seksjon for næringsutvikling fiskeri om etatsstyring av Fiskeridirektoratet. Internasjonalt har seksjonen ansvar for å følge opp prosesser knyttet til grensekryssende og organisert fiskerikriminalitet og UUU-fiske. Sekretariatet for Københavnerklæringen mot grensekryssende organisert kriminalitet i den globale fiskerinæringen og Blue Justice-initiativet er også tillagt seksjonen.
Kilde: regjeringen.no, april 2022


Bakgrunn: Fiskerikontrollreformen; "Framtidens fiskerikontroll" (NOU 2019:21). Fiskerikontrollutvalget ble oppnevnt juni 15. juni 2018. Utredningen ble overlevert til Nærings- og fiskeridepartementet 29. november 2019.
Kilde: Pressemelding, Nærings- og fiskeridepartementet. Dato: 05.09.2021: "Styrker arbeidet mot fiskerikriminalitet"

01.01.2024* Navneendring

Navn: Seksjon for styring og fiskerikriminalitet
Kort navn: Seksjon for styring og fiskerikriminalitet

01.01.2024* Består via omorganisering

Seksjonen til tilført saksfelt fra Seksjon for fiskeriforhandlinger, bl.a. prosessene i FN knyttet til havrett og fiske og oppfølging av FNs bærekraftsmål 14.

Saksfelt pr. 2024:
Seksjonen har et overordnet ansvar for å fremme etterlevelse og forebygge kriminalitet i fiskerinæringen nasjonalt og internasjonalt. I seksjonens portefølje er reformen av ressurskontrollen etter NOU 2019:21, internasjonalt arbeid mot fiskerikriminalitet og samarbeid med næringen og relevante sektormyndigheter på kontrollområdet. Seksjonen har ansvaret for etatsstyringen av Fiskeridirektoratet og arbeid med statsbudsjettet på fiskeriområdet. Internasjonalt har seksjonen ansvar for å følge opp prosesser knyttet til grensekryssende og organisert fiskerikriminalitet og UUU-fiske. Sekretariatet for Københavnerklæringen mot grensekryssende organisert kriminalitet i den globale fiskerinæringen og Blue Justice-initiativet er også tillagt seksjonen. Seksjonen følger også de globale prosessene i FN knyttet til havrett og fiske og har et spesielt ansvar knyttet til oppfølging av FNs bærekraftsmål 14.

Kilde: regjeringen.no, januar 2024

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.