FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for selskapsrett og næringsregistre

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2023* Ny via splittelse

Navn: Seksjon for selskapsrett og næringsregistre
Kort navn: SRN
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Saksfelt:
Seksjonen arbeider for å forbedre rammebetingelsene til næringslivet, ved å utvikle regelverket slik at det er enkelt, klart og egnet til å fremme verdiskaping i norske bedrifter og i tråd med Norges internasjonale forpliktelser.

Forvaltningsansvaret omfatter utvikling av de de generelle selskapslovene, bl.a. aksjelovene, stiftelsesloven og samvirkeloven, samt regelverket for registrering av private og offentlige virksomheter i Brønnøysundregistrene. Seksjonen bistår andre avdelinger og departementer i deres arbeid med regelverksutvikling for de spesielle selskapslovene og regelverk som tar utgangspunkt i selskapsorganisering etter selskapslovene. Seksjonen har også ansvar for klagebehandlingen over registreringsvedtak i Foretaksregisteret og Enhetsregisteret og behandler dispensasjonssaker etter aksjelovene, samvirkeloven og selskapsloven. Regelverket for måleteknikk forvaltes av seksjonen, som også innebærer klagebehandling. Seksjonene følger opp disse regelverksområdene i internasjonale fora, blant annet EU, EFTA og OECD. I tillegg behandler seksjonen klagesaker etter koronakompensasjonsordningene.

Kilde: regjeringen.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.