FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for næringsfremme og grønn omstilling

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2023* Ny via omorganisering

Navn: Seksjon for næringsfremme og grønn omstilling
Kort navn: EUR NÆRING
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo

Saksfelt:
Seksjonen har ansvar for Utenriksdepartementets arbeid med fremme av norske næringsinteresser i utlandet, samt fagansvar for EUs klima- og energipolitikk.
Seksjonens oppgaver inkluderer UDs oppfølging av regjeringens mål om å øke eksporten globalt, arbeidet med Europas grønne giv på tvers av departementsfellesskapet, utvikling av en grønn allianse med EU, sikre at næringslivets behov og prioriteringer formidles inn i regelverksprosesser hvor rammevilkårene bestemmes, særlig arbeid overfor EU (inkludert gjennom EØS) og i WTO, og å veilede og bistå stasjonene i deres arbeid med næringsfremme.

Seksjonen jobber tett med andre departementer, særlig Nærings- og fiskeridepartementet, samt Innovasjon Norge, Nasjonalt eksportråd og resten av det øvrige virkemiddelapparatet.

Kilde: regjeringen.no, jan 2023

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.