FORVALTNINGSDATABASEN

Forsvarets sanitet

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1861* Nyinnskrevet

Navn: Forsvarets sanitet
Kort navn: Forsvarets sanitet
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 02 Forsvar
Type enhet: Etat
Lokalisering: 237 Eidsvoll

NB: etableringstidspunkt er usikkert! Kilde for etableringstidspunkt: Arkivportalen hos Riksarkivet
(http://www.arkivportalen.no/arkivportalen-web/side/aktor/detaljer?aktorId=no-a1450-01000001383713)

Om virksomheten (kilde: Arkivportalen):
Forsvarets sanitet er den sentrale sanitetsorganisasjonen i Forsvaret - en organisasjon som besitter Norges fremste sanitetskompetanse.

FSAN skal videreutvikle sanitets- og veterinærtjenesten i Forsvaret. Organisasjonen skal bidra aktivt til utviklingen av det militærmedisinske fagområdet, både i NATO og i totalforsvarssammenheng, innenfor områdene organisasjon, materiell, personell og prosedyrer. FSAN driver forskning innenfor flere områder, blant annet innen traumatologi, flymedisin, navalmedisin og katastrofepsykiatri.

Hvert år vil om lag 900 elever få sin utdanning innenfor sanitetsfaget og akuttmedisin ved FSAN. I tillegg til utdanning av sykevoktere, sanitetsassistenter og sanitetssoldater blant vernepliktige soldater, tilbyr FSAN grunnleggende befalsutdanning og videreutdanning av leger og sykepleiere, blant annet i krigskirurgi og traumatologi.

Organisasjonen har rundt 400 årsverk fordelt på 4 avdelinger.
Hovedtyngden av virksomheten og administrasjonen er lokalisert til Sessvollmoen i Akershus. Fagavdelingen har i tillegg kontorer i Oslo-området og i Bergen.

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.