Fagskolen for fiskere, Laksevåg
Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.
- Enhet
- Endringshistorie
- Forvaltningshierarki
- Enhetsregisteret hierarki
- Relasjoner
- Litteratur
- Årsmeldinger
- Tildelingsbrev
- Lovdata
- Utvalg
- Ansatte
- Lenker
- Instrukser
- Organisjonsprinsipp
- Regnskapsprinsipper
Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.
01.01.1955* Nyopprettelse
Litt historikk vedr. utdanning for fiskere:
Omkring år 1900 fant det sted en omlegging fra åpne til dekkede fiskefartøyer, og samtidig ble det behov for bedre navigasjonskunnskaper. Dette behovet søkte Fiskeridirektoratet allerede den gang å komme i møte ved å sette i gang ambulerende kurs i navigasjon.
Snart meldte imidlertid tanken seg om en utvidet opplæring for fiskere. Daværende fiskeridirektør Johan Hjort tok således i sitt budsjettforslag for 1914-15 opp spørsmålet om videregående undervisning for fiskere.
Omkring 1920 ble det satt i gang opplæring for fiskere ved et par folkehøgskoler. Opplæringen omfattet foruten vanlige folkehøgskolefag navigasjonsfag og fiskerifag. Dette var imidlertid tydeligvis ingen tilfredsstillende løsning. og det ble derfor i årene framover stadig arbeidd med å få i gang en egen fagopplæring for fiskere. Bl.a. ble saken behandlet på flere fiskerilandsmøter, og det ble også flere steder i landet satt ned komitéer som la fram planer om og undervisningsplaner for slike skoler.
Våren 1936 satte Departementet for handel. sjøfart, håndverk og fiskeri ned en komité som skulle utrede spørsmålet om fagundervisning for fiskere. Komitéen la fram sin innstilling samme høst, og på grunnlag av denne ble den første fiskerfagskolen satt i gang på Aukra i Romsdal i 1939. Krigen førte til at det foreløpig bare ble med denne ene skolen, og den måtte også arbeide under svært vanskelige forhold. Etter krigen ble det imidlertid blitt opprettet fire nye fiskerfagskoler, nemlig i Laksevåg ved Bergen, i Trondheim, I Gravdal i Lofoten og i Honningsvåg.
Kilde: ''Innstilling om det videregående skoleverket''. Utg. Kirke- og undervisningsdepartementet. no#. 1970, s. 15
01.01.1973* Horisontal flytting
01.01.1981* Nedlagt med utskriving
01.01.1981* Horisontal – og vertikal flytting
Merk
* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.