FORVALTNINGSDATABASEN

Fylkesarbeidskontorene

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1947* Nyinnskrevet

Navn: Fylkesarbeidsnenmder
Kort navn: Fylkesarbeidsmenmder
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 04 Næringsøkonomiske formål
Overordnet: Arbeidsdirektoratet
Type enhet: Gruppe
Lokalisering: -1

Etter "forordning" 08.10.1940 ble landet delt inn i arbeidsformidlingsdistrikter med statlige distriktskontorer. Krigsforordningen ble opphevet ved kgl. res. 04.05.1945, men ved provisorisk anordning av samme dato ble det opprettet fylkesarbeidsnemnder. Lov 27.06.1947 (nr. 9) stadfestet fylkesarbeidnemndene, og deres kontorer ble kalt fylkesarbeidskontorer. I alle kommuner skulle det nå være offentlig arbeidsformidling, men de lokale arbeidskontorene var kommunale eller interkommunale helt fram til 1963. Endringslov 02.06.1960 (nr. 3) bestemte at all offentlig arbeidsformidling skulle utføres av staten, og dette ble gjort gjeldende fra 01.01.1963.
Kilde: Arkivportalen.no

Pr. 1947 var det 19 fylkesarbeidsmenmder

01.01.1948* Navneendring

Navn: Fylkesarbeidskontorene
Kort navn: Fylkesarbeidskontorene

31.12.2002 Nedlagt

(Rein nedleggelse.)
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Arbeids- og administrasjonsdepartementet foreslo i Ot.prp.nr.70 2001-02 en endring i Sysselsettingsloven fordi loven inneholdt detaljerte bestemmelser om hvordan organiseringen av Aetat skulle være. En lovendring var derfor en forutsetning for å gjennomføre regjeringens mål om nedleggelse av alle Aetats Fylkeskontor. Denne lovendringen ble vedtatt, og fra 1.1.2003 ble fylkesarbeidskontoret nedlagt som forvaltningsledd i Aetat.

I stedet ble det etablert Aetat lokal hovedkontor i hvert fylke Aetat hovedkontor har det administrative ansvaret i sitt fylke, og skal følge utviklingen på arbeidsmarkedet innen regionen. Aetat lokal hovedkontor er ikke et forvaltningsorgan overordnet i forhold til de øvrige Aetat lokal (etatens førstelinjetjeneste).

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.