FORVALTNINGSDATABASEN

Statens senter for ortopedi

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.1988* Ny via sammenslåing

Navn: Statens senter for ortopedi
Kort navn: Statens senter for ortopedi
Tilknytningsform: Andre ordinære forvaltningsorgan
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 07 Helse
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 301 Oslo

Sykehusfunksjonene ved Sophies Minde og Kronprinsesse Märthas institutt, med kjøreskolen og verkstedet, fikk fra 1988 samlebetegnelsen Statens senter for ortopedi. Fra 1. januar 1994 ble sykehusfunksjonene overført til Rikshospitalet som en avdeling.

Kilde: Arkivportalen.no

31.12.1993 Nedlagt via innlemming

(Enheten ble nedlagt fordi den ble innlemmet i en allerede eksisterende enhet.)
Enheten ble innlemmet i:

I 1995 ble de fire sykehusene Rikshospitalet, Oslo Sanitetsforenings Revmatismesykehus (OSR), Kronprinsesse Märthas Institutt (KMI) og Sophies Minde (SM) formelt slått sammen til ett sykehus, geografisk plassert på tre steder. KMI og SM var tidligere etablert som Statens senter for ortopedi, senere Rikshospitalets senter for ortopedi (RSO). Som navn på den samlede virksomhet ble Nytt Rikshospital benyttet, det samme som prosjektnavnet - Prosjekt Nytt Rikshospital. Begrepet Nytt Rikshospital fungerte både som markering av en organisasjon i endring, og som fellesnavn på de fire sykehusene. Men 24. november 1994 besluttet fellesstyret for de fire sykehusene at sykehusets navn fra 1. juni 1995 skulle være Rikshospitalet.

Kilde: http://www.statsbygg.no/prosjekter/prosjektkatalog/riksen/html/infotekst/historikk.html

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.