FORVALTNINGSDATABASEN

Seksjon for boligsosial politikk og styring

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

01.01.2007* Ny via splittelse

Navn: Økonomi- og etatstyringsseksjonen
Kort navn: Økonomi- og etatstyringsseksjonen
Tilknytningsform: Departement
Administrativt nivå: Seksjon
Lokalisering: 301 Oslo
Nedlagt enhet som følge av splittelse:

Oppgaver:Statsbudsjettet programområde 13.80 Bolig, bomiljø, bygg. Statsregnskap. Ansvar for de økonomiske virkemidlene lån, tilskudd, samt bostøtte med tilhørende forskrifter, økonomireglement og økonomiinstruks samt riksrevisjonssaker. Etatstyring, herunder tildelingsbrev til de underliggende etater Husleietvistutvalget, Statens bygningstekniske etat og Husbanken. Husbankloven.

Kilde: www.statskalenderen.no, 1, kvartal 2007

01.01.2019* Navneendring

Navn: Strategi, økonomi- og etatsstyringsseksjonen
Kort navn: SØKE

Seksjonen har ansvaret for avdelingens arbeid med statsbudsjettet og etatsstyringen av Husbanken, Direktoratet for Byggkvalitet og Husleietvistutvalget. Seksjonen har hovedansvaret for Husbankens lånevirksomhet, dvs. lånerammen, lånevilkår og grunnlån. Seksjonen skal være en pådriver for effektiv ressursbruk, digitalisering og brukerfokus, og følger opp IKT-modernisering og andre digitaliseringsinitiativ med etatene. Seksjonen skal også fremme statlig samordning på det boligsosiale politikkområdet, og følger blant annet opp den nasjonale strategien Bolig for velferd. I tillegg koordinerer seksjonen FoU-virksomhet avdelingen, riksrevisjonssaker mm.
Kilde: regjeringen.no, januar 2019

01.01.2020* Navneendring

Navn: Seksjon for boligsosial politikk og styring
Kort navn: BS

Oppgaver:
Seksjonen har ansvaret for avdelingens arbeid med statsbudsjettet og etatsstyringen av Husbanken, Direktoratet for Byggkvalitet og Husleietvistutvalget. Seksjonen har hovedansvaret for Husbankens lånevirksomhet, dvs. lånerammen, lånevilkår og grunnlån. Seksjonen skal være en pådriver for effektiv ressursbruk, digitalisering og brukerfokus, og følger opp IKT-modernisering og andre digitaliseringsinitiativ med etatene. Seksjonen skal også fremme statlig samordning på det boligsosiale politikkområdet, og følger blant annet opp den nasjonale strategien Bolig for velferd. De boligsosiale virkemidlene, utvikling og forvaltning av virkemidlene knyttet til forebygging av bostedsløshet, og arbeid med boligetablering for vanskeligstilte og andre med spesielle utfordringer på boligmarkedet inngår i området. Seksjonen koordinerer FoU-virksomhet for avdelingen, riksrevisjonssaker mm.
Kilde: regjeringen.no, 2020

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.