FORVALTNINGSDATABASEN

Sekretariatet til det arktiske miljøovervåknings- og vurderingsprogrammet AMAP

Denne siden og de ulike fanene under viser informasjon om denne enheten og data tilknyttet denne enheten fra Forvaltningsdatabasen. Forvaltningsdatabasen er en grundig og detaljert kartlegging av organisering og endring av den norske statsforvaltningen fra 1947 - d.d. Fanen "Lenker" inneholder eventuelle lenker til eksterne ressurser.

Denne siden viser endringshistorien til denne enheten.

24.06.1997 Nyopprettelse

Navn: Sekretariatet til det arktiske miljøovervåknings- og vurderingsprogrammet AMAP
Kort navn: AMAP
Tilknytningsform: Statstilknyttet stiftelse (sentralstiftelse)
Administrativt nivå: Høyeste nivå
COFOG: 05 Miljøvern
Type enhet: Nasjonal organisasjon
Lokalisering: 1902 Tromsø
Saksgang og dokumenter for denne endringen:

Stiftelsen AMAP vart oppretta av Miljøverndepartementet 24. juni 1997. Virksomheten har sekretariat i Tromsø.

Det ble avholdt stiftelsesmøte for stiftelsen Sekretariatet til det arktiske miljøovervåknings- og vurderingsprogrammet AMAP i Statens forurensningstilsyns lokaler 24. juni 1997. Tilstede som stifter var Miljøverndepartementet representert ved Ekspedisjonssjef Eldrid Nordbø. Tilstede var også andre representanter fra Miljøverndepartementet, Direktoratet for naturforvaltning, Statens forurensningstilsyn samt det svenske Miljødepartementet.

Opprettelsen av stiftelsen ble godkjent av Miljøverndepartementet 24. juni 1997 på bakgrunn av St.prp.nr. 27 (1996-97) og Innst.S.nr. 97 (1996-97). Miljøverndepartementet står som stifter ved opprettelse av stiftelsen.

Stiftelsens formål er å utøve sekretariatsfunksjoner for Arctic Monitoring and Assessment Program Working Group. Stiftelsens formål kan også utvides til å omfatte sekretariatsfunksjoner for andre arbeidsgrupper dersom dette vedtas av Arktisk Råd.
________________

Arctic Monitoring and Assessment Programme (AMAP) er en internasjonal organisasjon som opprinnelig ble etablert i 1991 for å iverksette komponenter fra Arctic Environmental Protection Strategy (AEPS). Organisasjonen er nå en del av Arktisk råd (arctic-council.org), og har mellom annet som formål å skaffe informasjon om status for, og trusler mot det arktiske miljøet.

Hjemmeside: www.amap.no

Merk

* = Dato merket med asterisk (*), betyr at tidspunkt ikke er bekreftet.